Skip to content

A Belügyminisztérium épülete előtt tüntetnek a tanárok a státusztörvény ellen

A Belügyminisztérium épülete előtt tüntetnek a tanárok a státusztörvény ellen

A Belügyminisztérium épülete előtt tüntetnek a tanárok a státusztörvény ellen

 

A tüntetést előre nem jelentették be, a rendőrök mindenkit igazoltatnak.

Jogaikat követelő tanárok
Egyre erősödik a tanárok, diákok, szülők tiltakozása, miután az oktatási kormányzat drasztikus lépésekkel próbálja megtörni a jogaikért kiálló pedagógusok ellenállását. Az iskolai akciók összérnek, a mozgalom már az ország mind több részére kiterjed. Kövesse cikksorozatunkban a friss híreket, riportokat, interjúkat, elemzéseket.
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

Közel ötven pedagógus ment hétfőn reggel a Belügyminisztérium épülete elé, ahol „Nem a státusztörvényre!” feliratú transzparensekkel a kezükben leültek a bejárathoz. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete többször is élőben jelentkezett be a reggeli eseményről, ezeken pedig látszik, hogy korántsem csak tanárok vannak a tüntetők között: több ellenzéki, momentumos, jobbikos és DK-s képviselő is csatlakozott hozzájuk.

 

444.hu azt írja, hogy kevesen, de diákok is vannak a tiltakozók között. Az ülősztrájkot az arra haladó autósok egy része dudaszóval támogatja.

A reggeli akciót a résztvevők nem jelentették be előre, így a rendőrök a résztvevőket távozásra szólították fel, és mindenkit egyesével igazoltatnak.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, délutánra a szakszervezetek tüntetést hirdettek a státusztörvény ellen, amit egyszerűen csak „bosszútörvénynek” neveznek. A törvénytervezetről és a tanárok helyzetéről Törley Katalin beszélt nemrég a Fülkében.

 

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.04.24. 12:32

    Ahogy Gyurcsótány, a bukott bölcs öszödi Böszme kinyilatkozta anno: „majd megunják és hazamennek”. 🙂

    • Névtelen
      2023.04.26. 14:19

      Akkor is ezt fogod böfögni ha a nyakatokba teszik a kötelet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük