Skip to content

Slamóról nincs hír. 50 éves lesz az Edda. 61 milliós nyereség Patakynál

Slamóról nincs hír. 50 éves lesz az Edda. 61 milliós nyereség Patakynál

„Hatalmas rock-ünnepet” ígér az Edda Művek jövőre a Papp László Budapest Sportarénában.

2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az Edda Művek megalakult, a félévszázados születésnapot pedig nagyszabású koncerttel tervezi megünnepelni a zenekar 2024. március 9-én, a Papp László Budapest Sportarénában.

A Pataky Attila által vezette együttes az elmúlt évtizedek során több millió albumot adott el, a koncerten „megidézik az elmúlt 50 év meghatározó pillanatait a bakancsos időktől napjainkig. Egy hatalmas rock-ünnep lesz az ikonikus zenekarral” – ígéri a szervező Broadway Event.

1974-ben az akkor már létező Edda zenekar keresett énekest, amire Pataky is jelentkezett, és végül őt választották. A tagok gyorsan lecserélődtek, és a 70-es évek végére állt össze a klasszikus (vagy a zenekar által választott gyári munkás-design miatt: bakancsos) Edda, amely elkészítette a magyar rocktörténet két nagyon fontos albumát – írtuk két évvel ezelőtt Pataky Attila 70. születésnapján. Az 1980-as Edda I. felkerült a hvg.hu Minden idők legjobb magyar albumai TOP30-as listára is.

 

© Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft.

Pataky gyakran szerepelt az utóbbi években a bulvárlapokban, de nem a zene miatt, hanem azért, mert azt állítja magáról, hogy a földönkívüliekkel találkozott. Emellett lelkes Orbán Viktor-rajongó, amit gyakran hangoztat is, a Békemenet egyik szervezője. A támogatása nem egyoldalú, gyakran kap kormányzati pénzt az Edda, tavaly márciusban például az Edda énekesének vállalkozása, a P.Management Kft. a Szerencsejáték Zrt. támogatáskezelő leányvállalatától több mint 141 millió forint támogatást kapott. Pataky vállalkozásának akkor biztosan jól jött a pénzt, noha cége az előadó-művészeket is hátrányosan érintő koronavírus-járvány ellenére sikeres maradhatott: árbevételét 2021-ben 327 millióra növelte, a 268 ezres veszteséget pedig 61 milliós nyereségbe fordította.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük