Tizenkét dolgozót rúgtak ki a füzérradványi kastélyból.  A többi ellopásra ítélt kastélynál is elbocsátásokat terveznek” – adta hírül Facebook oldalán Bedő Dávid.

Már megkezdték a létszámleépítést a füzérradványi kastélyban.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese és Stummer János, a Momentum politikusa ma Füzérradványra látogattak, hogy megnézzék az ottani kastélyt és egyeztessenek a helyiekkel, ugyanis Lázár Jánosék ingyen adnának oda kastélyokat cégeknek és magánszemélyeknek.

Amikor Bedő Dávid és Stummer János ott jártak, a szemük láttára tartottak tájékoztatást 12 dolgozónak, akiket most rúgtak ki.

“Nem elég, hogy ingyen odaadják magánkézbe ezeket a nemzeti kincseket, de még az ott dolgozó helyeiket is elküldik, főleg úgy, hogy még a parlament előtt sincs a kastélylopásról szóló törvénytervezet. Sajnos már arról is hallottunk pletykákat, hogy a többi ellopásra ítélt kastélynál is elbocsátásokat terveznek” – adta hírül Facebook oldalán Bedő Dávid.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) csoportos létszámcsökkentést jelentett be több műemléknél, emiatt bezárják többek között az edelényi kastélyt is.