Az AcNews úgy tudja, amikor a vadász rájött, mekkora hibát vétett, levette a kilőtt farkasról a jeladóját és a Hernád folyóba dobta azt. Úgy bukott le, hogy tettével dicsekedett társai előtt.

Azt hallottam, hogy ezt a barbárságot egy amatőr vadász követte el, aki nem ismerte fel, nem kóbor kutyára, hanem egy fokozottan védett nemes ragadozóra emelt fegyvert. Több állatvédő ismerősöm szerint agyon kéne lőni azt, aki ezt a barbárságot elkövette. – nyilatkozta az AcNewsnak egy neve elhallgatását kérő, környékbeli vadász.

A törvény értelmében a kóbor kutyát csak akkor lőheti ki a vadász, ha látja, hogy vadat hajt.

Ami történt, az súlyos bűncselekmény, ilyen vadásznak nincs közöttünk helye – folytatta a szakember. – Sajnos ma már a pénz az úr, nagyon gyenge a képzés színvonala, összecsapott tananyagból vizsgáznak a vadászok, és itt az eredménye.

A boon.hu információja szerint az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja. Ha bebizonyosodik a férfi bűnössége, akár három év börtönbüntetést kaphat – írta a boon.hu.

Eközben a vadászok nem értik, miért nem áll ki a nyilvánosság elé az Országos Vadászkamara. „Az a legkevesebb, hogy a kamara elhatárolódik az esettől, ami becsületes vadászok megítélését tekintve rendkívül hátrányos.”