Izomfájdalom nélkül élni – Természetes megoldás, gyógyszerek nélkül!

Ízületi és izomfájdalmak bármikor felléphetnek, függetlenül attól, hogy 25 vagy 70 évesek vagyunk. A hosszan tartó fizikai megerőltetéstől, a hirtelen mozdulatoktól, a súlyemeléstől a különféle betegségekig sokféle oka és megnyilvánulási módja lehet.

Az izomfájdalom által okozott kellemetlenségek nagy része enyhíthető, és bizonyos problémák elkerülhetők vagy kezelhetők. Lássuk, melyek az okok, és mindenekelőtt mit tehetünk annak érdekében, hogy szenvedés nélkül mozogjunk és teljes mértékben élvezzük az életet.

Tünetek és előjelek…

A csontokkal együtt az ízületek is részét képezik annak, amit oszteoartikuláris rendszernek nevezünk. Ez az alapja az egész testfelépítésünknek, hiszen sejtekből és szövetekből álló komplex rendszer, amely védelmet és mobilitást biztosít.

Az ízületek azok a struktúrák, amelyek a csontok közötti kapcsolatokat alkotják. Támogatást adnak nekünk, segítenek mozogni, hordozni vagy nagyon precíz mozdulatokat végezni. Bármilyen betegség vagy sérülés által okozott ízületi károsodás zavarhatja a mozgást és fájdalmat okozhat.

Bizonyos helyzetekben elég egy kis pihenés és otthoni könnyű kezelés is a fájdalom csillapítására, de tartósan fennálló állapot esetén szakszerű kezelés szükséges.

Mi az izomfájdalom leggyakoribb oka?

Stressz – hatására az immunrendszer egyes betegségek következtében         nem reagál megfelelően a szervezetben fellépő gyulladásokra, ami testi fájdalmat okozhat. Ezenkívül a mentális vagy fizikai stressz izomfeszültséghez vezethet, míg krónikus stressz esetén az izmok szinte állandó feszültségben maradhatnak, ami fájdalomhoz vezethet.

Traumák – balesetek, esések, hirtelen mozdulatok, helytelen testtartás, törések vagy ficamok mind az ízületi fájdalom okai.

Fertőzések – a vírusfertőzések, bőrkiütések vagy láz fájdalmassá tehetik az ízületi mozgásokat, a légúti fertőzések pedig gyakran izomfájdalmat okoznak.

Vitaminok és ásványi anyagok hiánya a szervezetben – lelassíthatja az izom-összehúzódásokat, gyengeséget, valamint törékeny csontokat okozhat. Az alacsony D-vitamin szintén befolyásolja a kalcium felszívódását a szervezetben.

Krónikus fáradtság – fáradt állapot és 6 hónapnál hosszabb fizikai megerőltetésre való rossz tolerancia, amelyet nem okoz más állapot. Tünetek: alvászavarok, enyhe megerőltetés után is pihenésigény, rendszeres fejfájás stb.

Izomfájdalom kezelése, csak természetesen!

A fájdalomcsillapításra alkalmazott gyógyszereknek súlyos mellékhatásaik lehetnek, ezért csak rövid ideig történő használatuk megengedett. A fizikoterápia viszont egy olyan megoldás, amely jóval kedvezőbb mellékhatásokkal párosul.

A fizikoterápiás kezelések nagyszerűek fájdalomcsillapításra, és hosszabb távon a panaszok teljes megszüntetésében is. A kezelés módszerének fejlesztése évről évre egyre több beteget arra ösztönöz, hogy gyógyszereket nélkülözve, természetes úton gyógyuljanak meg. A terápia sikere viszont csak akkor valósítható meg, ha szakértő terapeutával történik a kezelés, ugyanis a gépek helyes beállítása és használata profizmust és felkészültséget igényel, míg az amatőr munka több kárt okoz, mint hasznot.