Skip to content

Az MSZP eltévedt. Kilép és új pártot alapít Mesterházy Attila

Az MSZP eltévedt. Kilép és új pártot alapít Mesterházy Attila

,

 

Kilép az MSZP-ből, és új pártot alapít Mesterházy Attila

Kilép az MSZP-ből, és új pártot alapít Mesterházy Attila

 

Úgy érzi, az MSZP eltévedt, és már nem hiszi, hogy ezen lehet változtatni. Új szociáldemokrata, balközép pártja a „Szocialisták és Demokraták” névre hallgat.

Kilép az MSZP-ből, és „Szocialisták és Demokraták” névvel új szociáldemokrata, balközép pártot alapít Mesterházy Attila. Ezt a politikus kedd reggel, a Facebookon jelentette be.

Mesterházy posztjában hosszasan részletezi, miért döntött úgy, hogy elhagyja az MSZP-t. Azt írja, már évek óta tévesnek tartja a Magyar Szocialista Párt vezetésének stratégiáját, ma már abban sem hisz, hogy ezen lehet változtatni. Szerinte az MSZP már csak árnyéka korábbi önmagának, befolyását, társadalmi támogatottságát elvesztette, és szerinte nem is nagyon törekedik arra, hogy ezeket visszaszerezze. A választás óta eltelt egy évben sem tudta kihasználni a kínálkozó alkalmakat, hogy új szavazókat nyerjen meg, pedig ott volt mások mellett a háború, az infláció, a tanársztrájk is. Azt írja:

„A várakozásommal ellentétben az MSZP tisztújítása óta eltelt 5 hónap sem hozott újat, minden folytatódott úgy, ahogy korábban. Ezért jutottam arra, hogy felesleges tovább küzdeni ezen körülmények között azért, hogy az MSZP változzon. Belefáradtam ebbe, így inkább távozom. Így lesz megnyugtatóbb az MSZP vezetésének, és így lesz jobb nekem is”



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



10 Comments

  1. Névtelen
    2023.04.04. 21:54

    „No de a végére következzen még pár összegző gondolat a baloldal vezérétől, aki tudja még fokozni: „Hazafias érdek megfelelni az uniós tagságnak. Orbán hatalmának fenntartásához iszonyatos pénzzel járult hozzá az Európai Unió és Angela Merkel. Ennek megálljt kell parancsolni.

    Azt tudom mondani a kormánypárti politikusoknak, tekintetüket emeljék Kijevre, illetve a Majdanra.
    Még ott is forradalom tört ki, amikor az EU előszobájából ki akarták vezetni Ukrajnát. Aki ma nekimegy az Európai Uniónak, annak vége van történelmileg. Ez az ország Európában van, aki ezzel szembemegy, az elbukik. A rendszer, amit csinál, az most kilóg Európából, tíz év után eljutott oda, hogy ezt nem hagyja az EU, mi azon dolgoztunk, hogy ez megtörténjen.”

    Külföldről szervezett, illetve inspirált forradalommal fenyegetni egy demokratikusan megválasztott kormányt, nos, ez már a „no comment” kategóriája. Gyurcsány agymenése önmagáért beszél, de nem csak magát leplezi le. Ez itt alighanem az őszödi beszéd 2.0-ás változata, az elvileg nemlétező magyar médianyilvánosság kellős közepén. Mi mást is fűzhetnénk hozzá mindehhez, minthogy: köszönjük!”

    1
    1
    • Névtelen
      2023.04.05. 07:22

      MIndennapi gyurcsány rettegésünket add meg nekünk ma.Ámen

      1
      2
      • Névtelen
        2023.04.05. 12:21

        Várjá’mán! Értem 56-osért már régen Kunhalmi küzd. 😂😁😀😁😂

        „A szocialista politikus szerint nem véletlen, hogy az idős emberek a mai állapotokat látva már a Rákosi-rendszert emlegetik de az MSZP folytatja az ’56-osok küzdelmét, kiáll a kisember, a bérből, fizetésből és nyugdíjból élők érdekei mellett, következetesen képviseli a vidéki kistermelők és tízezreknek biztos megélhetést nyújtó vállalkozások érdekeit.
        A kormány nem tud méltóképpen ünnepelni, és nem tud mit kezdeni 1956 örökségével, Magyarország mai vezetői kiszolgáltatják az országot. Évtizedekre eladósítják egy átláthatatlan orosz hitelszerződéssel és felesleges atomerőmű-építés tervével, amivel a kormány felélte a korábban maga által kialakított ’56-os eszme utolsó erkölcsi alapjait is. De tévednek, ha azt hiszik, tartósan elnyomhatnak minket. Erre pártja nevében figyelmeztette Orbán Viktort és a fideszeseket Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke”

        1
        1
      • Névtelen
        2023.04.07. 14:07

        Rettegést? Te kinél vagy? Mert magadnál nem, az biztos. A már többször taknyán csúszva bukott Böszme csak röhejes. És persze most az öszöd 2.0 után még undorító is. 😛

  2. Névtelen
    2023.04.05. 05:22

    Nézd már…Az új szanyitibi…:):):)

  3. Névtelen
    2023.04.05. 09:02

    Jókor. Megy előre a vezér, csak nincs mögötte hadsereg! Egyébként meg: ő és a nemzeti baloldal?! Hát…Kevéske hozzá. Ő is összefogott annak idején Gyurcsánnyal, még ha nem is nagyon akarta és bukott. Pont. Itt a vége. Aki sárkánnyal viaskodik, maga is váljon sárkánnyá, tartja a mondás. A Fidesz a korábbi MSZP-SZDSZ szörnyet úgy győzte le, hogy átalakult nemzeti szörnnyé. Aztán egyeduralkodóvá vált. Ha az ellenzéki oldalon létrejön egy legalább Fidesz méretű szörny, akkor lehet nagy küzdelem, esetleg győzelem. Ehhez viszont az kell, hogy ne jöjjenek időben az EU-s pénzek, illetve ne csökkenjen év végére az infláció, s mindenki érezze a nyomorba zuhanást.

  4. Névtelen
    2023.04.05. 12:12

    Ki voltak osztva a szerepek. Ki következik uralkodásra a KGST-ben. A lengyeleknél, a bolgároknál a magyaroknál . Nálunk Apróék. Türelem! Már dolgozik rajta az Apró-klán

    „Gyurcsány szerint azonban most – a DK-s EP-képviselők segítségével – olyan feltételeket támasztott az EU Orbánnal szemben, ami lehetetlen helyzetbe hozta a kormányfőt.
    „Valójában az Unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t. Csak ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe” – mondta Gyurcsány, aki szerint belátható időn belül „nem tud jönni” uniós forrás Magyarországra.

    „Mi ezen nagyon sokat dolgoztunk. Nem kell hazudni, mi voltunk ott! Ez a dolgunk! De nemcsak Brüsszelben támadjuk az Orbánt, hanem itthon is” – ismerte el Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: ők nem Magyarország ellen küzdenek, hanem Magyarországért, hogy „ilyen ocsmány kormánya ne lehessen”.

    „Jó, de magyarok erre a kormányra szavaztak egy éve” – vetette közbe a műsorvezető.

    „És?! Aronson óta tudjuk… A magyar polgárnak nincs saját véleménye általában, hanem visszamondja a saját referenciacsoportjának véleményét. Ha a magyar nyilvánosság 80 százalékát a Fidesz uralja, akkor az, hogy a magyar választók többsége a Fidesz véleményét visszhangozza, az nem csoda” – reagált Gyurcsány.”

    1
    1
  5. Névtelen
    2023.04.07. 09:58

    A nemzeti baloldal egyesítő ereje legyen mindnyájatokkal!

    • Névtelen
      2023.04.07. 14:09

      És szülessen még több pártpete. Ha kikelnek lesz mit enni a verebeknek. 🙂

  6. Névtelen
    2023.04.08. 15:21

    Mivel ISZOM már van, a párt neve az ESZEM lesz.
    Enervált Szocialistákat Elrejtő Mozgalom

    feladat:

    az ISZOM Szanyit, az ESZEM Mesterházyt delegálja az EU-ba

    a többi nem érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük