Putyin aláírta az új rendeletet – hihetetlen méretűre duzzad az orosz hadsereg
Oroszországban minden 18 és 27 év közötti férfi köteles egyéves katonai szolgálatot teljesíteni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a rendeletet, amely meghatározza, hogy hány állampolgárt kell behívni a minden évben megrendezésre kerülő tavaszi sorozás keretében – számolt be a Sky News.

Eszerint 147 ezer orosz állampolgárt kell behívni a kötelező katonai szolgálatra.

Putyin szeptemberben írt alá egy rendeletet, amelyben 120 ezer embert hívtak be az őszi hadjáratra. Akkor a Tass idézte az orosz védelmi minisztériumot, amely azt mondta, hogy a sorozásnak semmi köze nincs ahhoz, amit Moszkva különleges katonai műveletnek nevez.

Bónuszok és egyéb juttatások

Oroszországban minden 18 és 27 év közötti férfi köteles egyéves katonai szolgálatot teljesíteni, vagy ezzel egyenértékű képzést végezni a felsőoktatásban. Az elmúlt években átlagosan mintegy 130 ezer embert hívtak be minden tavasszal és ősszel – közölte a lap.  Ez napokkal azután történt, hogy Oroszország új kampányt indított,

amelyben önkénteseket keres az ország csapatainak feltöltésére az ukrajnai háborúhoz.

A hirdetésekben készpénzes bónuszokat és egyéb juttatásokat kínálnak, és ezzel a lépéssel a jelek szerint el akarják hárítani azokat a félelmeket, hogy tömeges mozgósítás készülődik – hasonlóan a szeptemberihez, amikor oroszok ezrei menekültek el az országból.