Simon kapitány segít lebetonozni Miskolcot

A Győri kapunál huszonkét új parkolóhely várja az autósokat. Az árvízi emlékmű és a Korona üzletház közötti területen találjuk, a beruházás mintegy hétmillió forintból valósult meg.

Lakossági kérésre összesen huszonkét új parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt hetekben a Győri kapu 4-6-8. szám alatti tízemeletes lakóházak között. A beruházás mintegy hétmillió forintba került, a forrást a terület önkormányzati képviselője biztosította.

Simon Gábor a Minapnak elmondta, az országos tendenciának megfelelően Miskolcon is folyamatosan növekszik a gépjárművek száma, melyhez az önkormányzat is igyekszik alkalmazkodni új parkolók létesítésével olyan területeken melyek erre alkalmasak.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, a parkolóépítés idén is folytatódhat, folyamatosan egyeztetnek a városüzemeltetési osztállyal arról, hol vannak még olyan területek, melyek erre alkalmasak. „De természetesen nemcsak a parkolókat akarjuk fejleszteni, hanem az egyéb közterületet is. Itt, a parkolók előtti zöldterületre például új játszóeszközök beszerzése van folyamatban, és az itteni kis játszótér még ebben az évben teljesen át fog épülni” – mondta el Simon Gábor.

Fotó: Archív