Miskolc klímavédelméért dolgozik Varga Andrea Klára mellett, korábban Gyurcsány Ferenc elé tartott egy táblát: „Kilövetted a szemünket!”

Varga Andrea Klára, Miskolc alpolgármestere Face­book-oldalán a napokban a következőket írta: „Patrick Child, az Európai Bizottság környezetért felelős főigazgatóságának főigazgató-helyettese, a 100 klímasemleges és intelligens város misszió programigazgatója Budapestre látogatott, és megbeszélést folytatott Budapest, Miskolc és Pécs város vezetőivel és klímaügyi szakembereivel. A misszióba beválasztott városok azt vállalták, hogy 2030-ra teljesen klímasemlegessé válnak. A delegációnkat Veres Pál polgármester vezette. Márton Ádám klímavédelemért felelős polgármesteri megbízott és én mint a szakpolitikáért felelős alpolgármester képviseltük még a várost.”

Varga Andrea Klára
Fotós: Bujdos Tibor

Ma már együtt

A Varga Andrea Klára miskolci alpolgármester által büszkén bemutatott Márton Ádám személye azért érdekes, mert korábban Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének rendezvényét megzavarta egy táblával amelyen az a felirat volt olvasható: „Kilövetted a szemünket!” A baloldali alpolgármester, akit a Gyurcsány Ferenc vezette DK is támogatott a 2019-es önkormányzati választáson, ma már együtt dolgozik a város klímasemlegességén Márton Ádámmal, aki korábban még markánsan tiltakozhatott Gyurcsány Ferenc személye ellen.

Szemben Márton Ádám, Varga Andrea Klára és Veres Pál. Fotós: Varga Andrea Klára Facebook oldala

A boon.hu megkereste Márton Ádámot azzal kapcsolatban, hogy ő látható-e a korábbi felvételen, ami korábban bejárta a sajtót. A megbízott kínos hallgatás után azt mondta: „Ennek kapcsán nem kívánok állást foglalni.”

Nem akarja keverni

Hozzátette, semmilyen jellegű politikai állásfoglalást nem kíván tenni. „Mindenkinek megvan a magánvéleménye, és én kínosan ügyelek arra, hogy ne keverjem a szakmai munkával” – húzta alá. Arra pedig nem válaszolt, hogy miben változhatott a véleménye az egykori bukott miniszterelnökkel kapcsolatban.