Csak mi vagyunk fiúk, és úgy húsz prostituált – így hívta bulizni későbbi vádlott-társát Schadl György

Újabb részletek derültek ki a  Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét, és Völner Pál volt államtitkárt érintő büntetőügy nyomozati irataiból. A Blikk a lehallgatott telefonbeszélgetésekből ismertetett pikáns részleteket.

E szerint a végrehajtók elnöke különösen jó viszonyt ápolt R. Róberttel, aki szintén a korrupciós ügy érintettje, a harmadrendű vádlott. Ő az a férfi, aki a vádirat szerint kicsalt 200 ezer amerikai dollárt egy oktatási intézmény képviselőjétől azt állítva, hogy csecsen emberrablók tartják fogva.

A Blikk cikke szerint a két férfi a beszélgetéseik során gyakran szólította egymást Gazdának, Gazdimnak. A lap egy köztük lezajlott beszélgetést is idézett.

„Schadl György: Halló! Jókor?

R. Róbert: Tart még a parti, ugye?

Schadl György: Nem jössz le?

R. Róbert (nevetve): Nem szeretnék.

Schadl György: Figyelj, itt ülünk öten, mindenkit ismersz, a két Marci, az A. meg a L. T.

R. Róbert: Igen?

Schadl György: Csak mi vagyunk fiúk, és úgy húsz prostituált van rajtunk kívül. Nem jössz le?

R. Róbert: Nem elég a húsz prostituált? Kell még egy?”

Schadl és R. Róbert a lap szerint évek óta barátok. R. Róbertet 2018-ban sikkasztásért egy év szabadságvesztésre ítéltek három év próbaidőre felfüggesztve. A büntetőügy 22 vádlottja közül csak Schadl és R. Róbert van letartóztatásban. Schadl számára azért is fontos szereplő lehet R. Róbert, mert a bíróságon azt állította, hogy valóban adott pénzt V. P.-nek, de az szerinte nem Völner Pál volt, hanem R.Róbert egyik barátja.

Fotó: Az igazságügyi miniszter. ARCHÍV