Miskolctapolca projekt befejezési határideje és növekedik meg – egyes kalkulációk szerint akár 50-60 millió forinttal

A hídszerkezet szinte teljesen elkorhadt, ilyen állapotában életveszélyes. Ez az a híd, amelynek két végén a korlátokat faragott mókusok díszítik, jelezvén, hogy a park egyébként a mókusok kedvelt élőhelye. Szerették volna minél inkább eredeti formájában megőrizni a faragott fahidat, ezért volt az a terv, hogy csak a járófelületet cserélik ki.

Ezzel az állapottal szembesültek az építők. Fotós: SZB

Döbbenet ült ki a munkások arcára, amikor felszedték a régi burkolatot. Az alatta lévő tartóelemek teljesen elkorhadtak. Az is csoda, hogy eddig bírta a szerkezet. Mint mondják, a parkfelújítási program tervezésekor alulról vizsgálat alá vették a hidat, de akkor nem találtak semmi kivetnivalót a 18 évvel ezelőtt épített faszerkezet állapotában.

Többek között a nem várt helyzet miatt tolódott ki március végéről május végére a Miskolctapolca projekt befejezési határideje és növekedik meg – egyes kalkulációk szerint akár 50-60 millió forinttal a költség. Első nekibuzdulásra azt mondták, a használhatatlan hidat is le kell bontani és helyére egy a néhány méterrel odébb felépített hídéhoz hasonló szerkezetet elhelyezni.

Maradjanak meg a mókusok! https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2023/03/mokusmento-akcio-miskolctapolca-hid-boon