Bukhat a debreceni akkumulátorgyár a bíróságon?
Több ellenzéki formáció is bejelentette a hétvégén, hogy bírósághoz fordul a debreceni akkumulátorgyár ügyében, és a környezethasználati engedélyt megtámadva igyekszik megakadályozni a beruházást. A törvényszéki eljárásban több jogi lehetőség is szóba jöhet.

A baloldal által hevesen támadott debreceni CATL-akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét egy hónappal ezelőtt adta ki a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal. A zöld lámpa után megjelent közleményében a debreceni önkormányzat arra hívta fel a figyelmet, hogy az engedély az Európai Unióban elfogadott határértékeken túl a környezeti terhelés szempontjából érzékeny területeken szigorúbb garanciákat, műszaki megoldásokat és rendszeres, független környezeti ellenőrzést, monitorozást ír elő. „Ez a feltételrendszer garantálja Debrecenben a talaj, a vízbázis, a levegő védelmét és a zajterhelés szigorú határérték alatt tartását” – hangsúlyozták, igyekezve nyugtatni a felkorbácsolt indulatokat a várhatóan 2025-re elkészülő, 40 gigawattóra/év termelési kapacitású üzemmel kapcsolatban.

Debreceni akkugyár: bíróságon folytatódhat az ügy

A kínai akkugyártó óriás, a CATL debreceni gigaberuházását – amely a valaha volt legnagyobb, mintegy 3000 milliárd forint összértékű magyarországi invesztíció – a néhány hónappal ezelőtt tartott és igencsak viharosra sikeredett közmeghallgatás után kapta fel az ellenzék, amely azóta is igyekszik napirenden tartani az ügyet, és minden lehetséges eszközzel megakadályozni a beruházást.

Ennek részeként a hétvégén először a Momentum, majd az LMP is bejelentette, hogy – előbbi közvetve, utóbbi közvetlenül – bíróságon támadja meg a kormányhivatal környezethasználati engedélyét. Az időzítés nem véletlen, hétfőn ugyanis lejár az ezzel kapcsolatos kereset benyújtásának a határideje. A Momentum azért csak közvetve vesz részt a jogi procedúrában, mert – mint Facebook-bejegyzésükben írták – „a bíróság nyilvánvalóan ki fogja zárni a nem lokális szereplőket az eljárásból és keresetüket vissza fogja utasítani”. Ezért úgy döntöttek,

helyi civileknek nyújtanak jogi támogatást, és utóbbiak adják be inkább a keresetet,

amelyet arra alapoznak, hogy „az engedély politikai nyomásra és jogszabályellenesen született meg”.

A másik bírósághoz forduló ellenzéki párt, az LMP a Védegylettel közösen támadta meg a jóváhagyást a Debreceni Törvényszéken, álláspontjuk szerint ugyanis azt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak el kellett volna utasítania. Kifogásaik között említették, hogy a dokumentum nem tartalmazza a gyár környezeti kibocsátásainak hatásait, továbbá tévesnek és hiányosnak tartják például a vízfelhasználás hatásainak a vizsgálatát.

Mi várható a bíróságon?

A kiadott környezethasználati engedély azt mondja, hogy – eltérő törvényi rendelkezés hiányában – önmagában a keresetlevél benyújtásának nincs halasztó hatálya, de a bíróságtól „azonnali jogvédelem keretében” kérhető annak elrendelése. Az erre vonatkozó kérelemben – amelyről a bíróság gyorsan, a beérkezését követő 15 napon belül dönt – részletesen meg kell jelölni azokat az indokokat, amelyek az azonnali jogvédelem szükségességét megalapozzák, az ezek igazolására szolgáló okiratokat pedig csatolni kell.

A közigazgatási perrendtartásról szóló törvény szerint ha egyik fél sem kéri tárgyalás tartását, és azt a bíróság sem tartja szükségesnek, akkor tárgyaláson kívül eldönthető az ügy.

Ha a bíróság végül jogsértést állapít meg, akkor az engedélyt

  • megváltoztathatja,
  • megsemmisítheti,
  • hatályon kívül helyezheti,
  • a közigazgatási szervet pedig új eljárásra kötelezheti.