Skip to content

Donald Trump szerint kedden letartóztathatják őt

Donald Trump szerint kedden letartóztathatják őt

Donald Trump „kiszivárgott információkra” hivatkozva arról beszélt, hogy kedden letartóztathatja őt a manhattani ügyészség, ezért tiltakozásra szólította fel híveit.

Bár pénteken a Facebooka Twitter és a YouTube is feloldotta Donald Trump tiltását, a volt amerikai elnök a saját közösségi felületén, a Truth Social oldalon írt bejegyzést arról, hogy kedden letartóztathatják őt a manhattani kerületi ügyészség által indított ügyben – írta meg a Reuters. Trump ezért tiltakozásra szólította fel híveit.

A kerületi ügyészség szóvivője nem kommentálta Trump bejegyzését. A volt amerikai elnök nem közölt semmilyen konkrét bizonyítékot, csupán „kiszivárgott információkra” hivatkozva írt a várható letartóztatásáról. Azt sem árulta el, mi lesz a letartóztatásához vezető konkrét vád.

Alvin Bragg manhattani ügyész az év elején kezdett bizonyítékokat bemutatni az esküdtszéknek, azt állítva, hogy Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje 130 ezer dollárt fizetett Stormy Daniels művésznéven ismert pornószínésznőnek még 2016-ban azért, hogy hallgasson Trump ügyeiről.

A hallgatása azért volt fontos, mert rosszul jött volna az elnöki székért folytatott kampányhajrában, ha kiderül a nővel folytatott viszonya. Cohen korábban bűnösnek vallotta magát a szövetségi kampányfinanszírozással kapcsolatos szabályok megsértése miatt.

Susan Necheles, Trump ügyvédje szerint a hónap elején felkérték Trumpot, hogy tanúskodjon az ügyben. Mindez arra utalhat, hogy közeledhet a vádemelés.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük