A miskolci Bogár László szerint „Dózsa György a legpusztítóbb ügynök volt”

A Karc FM szombati, Háttérkép című műsorában a Credit Suisse kimentése volt a téma. Bayer Zsolt helyett ezúttal Gajdics Ottó vezette, vendégei Boros Imre ex-miniszter és Bogár László ex-államtitkár voltak. A két közgazdász pár perc alatt eljut odáig, hogy a Credit Suisse majdnem bedőlése és kimentése a „nem létező háttérhatalmak” (értik, viccelnek, hogy nem létező!) érdekeit szolgálja, és valójában a szaúdiakat, a bank részvényeseit kellett így megleckéztetni.

Az igazán meredek okfejtés azonban csak a 20. perc után következett. Boros szerint ugyanis ezek az erők, akikről „nem tudjuk, hogy kik” (értik!), már a brit birodalom idején magukhoz ragadták a pénzt és a hatalmat, és innen katapultál Bogár elképesztő magasságba:

„V. Károly császár és a vele szemben álló Nagy Szulejmánnak a finanszírozási struktúráját ugyanaz a nem létező globális erő látta el. (…) Bedöntötték, kifosztották a német-római birodalmat meg az oszmán birodalmat is” – mondja Bogár.

Erre Boros közbeveti, hogy lehetett akkor még bizonyos köröket nevesíteni, ott voltak a Fuggerek, meg Magyarországon a hazaáruló Thurzó család meg egy érsek, aki a kincstárnokot „megkeresztelte”, ám ekkor Bogár idegesen a szavába vág:

„Mondjuk ez a Dózsa György nevű ügynök is, aki, úgy látszik kurva jó minden rendszernek, holott valójában a legpusztítóbb ügynök volt. Mert valójában 12 évvel Mohács előtt egy mesterségesen kirobbantott polgárháborút szervezni azért komoly truváj.”Gajdics zavarában nevet, Boros próbálja visszaterelni a beszélgetés fonalát a Bank of Englandhez, de Bogár még egyszer kifakad, hogy miért van minden magyar településen Dózsa György út, miközben ügynök volt, és minden tábláját le kéne szedni mindenhonnan. Íme: