Szörnyek a vízfelszín alatt. 110 kilogrammos harcsa kifogásával indított a miskolci pecás

Zakoldi András idei első horgászatán rögtön egy mázsás halat emelt ki.

– Március 13-án voltunk kint a barátaimmal, ez volt az idei első pecánk, és rögtön egy mázsás harcsába nyúltam bele, de nem ez volt eddig a legnagyobb. Tavaly egy 120 kilogrammos, tavalyelőtt pedig egy 110 kilogrammos akadt horogra – mondta megkeresésünkre András. A miskolci pecás 40 éve szerelmese a horgászatnak, magát inkább sporthorgásznak tekinti. Szívesen hódol ennek a szenvedélyének barátaival és a párjával. Szereti a hajdú-bihari tavakat, korábban járt már a kajánszikin és a pródi horgásztavaknál is. – Eredetileg egy pergető tesztpecát terveztünk hétfőre, de az orkánerejű szél keresztbehúzta a számításainkat, így úszós módszerre váltottunk – árulta el.

Szörnyek a vízfelszín alatt

András elmondta, volt (bal)szerencséje közelebbről megismerkedni egy körülbelül háromméteres harcsával is, ami azonban eddig még nem akadt a horgára.

 

Csak megsaccolni tudom a méretét, mivel a csónakom 270 centiméteres, a hal meg ennél is hosszabb. Többször láttam ívási időben. Egyszer a nőstényeit terelgette, amikor közelebb eveztem hozzá. Azt hitte, rivális hím vagyok, ezért nekiugrott a csónaknak. Majdnem felborított

– idézte fel az egyik találkozást a potenciális célpontjával. A borzongást tovább fokozva hozzátette: a 5-10 kilogrammos halak gyakran végzik a nagyobb harcsák élelmeként.

.

A miskolci férfi történetéről bővebben a haon.hu cikkében olvashatnak.