Bogár: Húsz éven belül Oroszország Kína északi tartományainak egyike lesz
A közgazdász szerint húsz éven belül Oroszország Kína északi tartományainak egyike lesz.

Hír TV Háború Ukrajnában című műsorának Bogár László és Boros Imre közgazdászok voltak csütörtökön a vendégei. A beszélgetés során Ferkó Dániel műsorvezető többek között kitért arra is, hogy Mateusz Morawiecki nemrég arról számolt be, Lengyelország heteken belül MIG-29-es vadászgépeket adna Ukrajnának. A lengyel miniszterelnök nyilatkozatában szólt arról is, hogy a szövetségesek közelebb jutottak a megegyezéshez.

Ehhez kapcsolódóan Ferkó felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban arról beszélt, hogy Lengyelországgal és Ukrajnával egy új európai erőközpont alakul ki, és vége lesz a német-francia európai hatalmi központnak.

Lengyelország mindig a két nagyhatalom között volt

Boros Imre az elhangzottakra úgy reagált, hogy ezek „bőven a jelei lehetnek annak, hogy új erőközpont alakulhat ki”. A közgazdász ezután hangsúlyozta, hogy „érdemes a történelemben is visszaásni”, és arra is felhívta a figyelmet, hogy

Lengyelország mindig is a kettő között volt: Oroszország és Németország között.

„A német nagytőke saját magát számolja fel”

Arra a kérdésre, hogy Magyarországra milyen hatással lehet az, hogyha Lengyelországot és Ukrajnát is felfegyverzik, Bogár László úgy reagált, hogy ami történik az az, hogy „Oroszországot visszatolják Ázsiába”. A szakértő szerint „20 éven belül Oroszország Kína északi tartományainak egyike lesz, és ezzel létrehoznak potenciálisan egy új birodalmat, amely az amerikai birodalom érdekeivel totálisan szembemegy”.

Bogár László a fenti gondolatmenethez hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan pedig „Németországot visszatolják a semmibe. Sőt a német nagytőke saját magát számolja fel” – húzta alá a közgazdász.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg: