Orbán: Debrecen mindjárt betelik, Nyíregyháza is jövőre, Miskolc később…

Orbán Viktor: Magyarországnak szüksége van még 500 ezer emberre

Munkaerő tartalék
Magyarországnak a következő 1-2 évben szüksége lesz 500 ezer új munkaerőre. De a gazdasági szempont csak az egyik szempont, ennek vannak más dilemmái is – mondta Orbán

Világossá kell tenni, hogy amikor beszélünk 500 ezer új munkaigényről, akkor elsődlegesen a belső tartalékokról beszélünk, de nem a közmunkáról, ebben nincs tartalék – magyarázta.

 

Van földrajzi tartalék. Most Kelet-Magyarországra összpontosít a kormány. Debrecen mindjárt betelik, Nyíregyháza is jövőre, Miskolc később, felkészül Békés megye – ismertette.

 

Az együttműködésre épülő uniós politikai hangulatot kihasználva, különösen fontos lesz a térségben a gazdasági kapcsolatok kiépítése, és ha ezt jól kihasználjuk, akkor vannak még itt munkaerő-tartalékok – jelezte Orbán Viktor, hogy a térségbeli országok magyarlakta területeiről szeretnének még munkaerőt az országba csábítani.

Magyarország a magyaroké, és a magyar gazdaságnak elsősorban a magyar embereknek kell munkát adnia

– mondta.

 

Kényelmi okokból nem szabad behozni ide külföldi munkaerőt, mert kulturálisan aláaknázzuk az életünket – fejtette ki. Ezzel próbálta kontrasztba állítani a magyar munkaerőpolitikát, amely ezek szerint szintén a migrációra építene jobban, és a nyugat-európai munkaerőpolitikát.