Galambtetemeket kell elszállítani… Kegyetlen módon végzett az újszülött gyermekével egy borsodi nő

A 29 éves nő végig titkolta a terhességét, majd a szülei házában, a fürdőszobában hozta világra és ölte meg a gyermeket.

Sokkoló esetről számolt be az ügyészség a honlapján, ugyanis a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei ügyészség egy olyan nő ellen emelt vádat, aki megölte a gyermekét. A 29 éves nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat.

Mint írták, a vádirat szerint egy borsodi kistelepülésen élt a szüleivel a nő, amikor tavaly áprilisban táppénzes állományba került. Ekkor már 26 hetes terhes volt, amit mindenki elől titkolt. Nem készült az anyaságra, nőgyógyászati vizsgálatra sem járt, a védőnővel csak június végén vette fel a kapcsolatot. A következő hónapban, a szülei házában, a hajnali órákban adott életet az újszülöttnek a fürdőszobában.

A köldökzsinórt ollóval elvágta és az újszülöttet földhöz ütötte azért, hogy ne maradjon életben, egy törölközőbe csavarva a padlón hagyta. Délelőtt egy férfi ismerőse segítségét kérte, akinek azt mondta, hogy galambtetemeket kell elszállítani, Miskolcra utaztak, és a város egy külterületi erdős részén a halott újszülött testét elrejtette – olvasható a közleményben.

A csecsemő élve született, és megfelelő körülmények között történő szülés, magzati ellátás esetén életben maradt volna. Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.