Mindjárt nagy balhé kerekedik Tel Avivban, Orbán nagy haverja Netanjahu ellen

A tüntetők megpróbálják eltorlaszolni az országos főutakat

Elkezdődtek országszerte az útlezárások

Több tucat tartalékos blokkolja a Kohelet Fórum jeruzsálemi irodáit

A Kahelet Fórum jeruzsálemi irodáinak blokádja, ma reggel – Fotó: Achim Lenesek

Körülbelül 200 tartalékos zsákokkal és szögesdrót kerítéssel elzárta a jeruzsálemi Kohelet Fórum irodáinak bejáratát. A demonstrálók táblákat tartanak, amelyeken a következő feliratok olvashatók: “Kohelet – a harmadik templom lerombolása” és “Kohelet szétszakítja az embereket”, és “árulónak” nevezték a fórum vezérigazgatóját, Meir Rubint, aki az irodákba érkezett. színhely.

Ma országszerte tüntetéseket tartanak; A tüntetők megpróbálják eltorlaszolni az országos főutakat

Ma országszerte tüntetéseket tartanak; A tüntetők megpróbálják eltorlaszolni az országos főutakat
Női tiltakozás a puccs ellen Tel-Avivban, tegnap – Fotó: Tomer Appelbaum

A rendszerváltás ellen tiltakozók várhatóan a délelőtti óráktól utakat zárnak le és tüntetnek a “diktatúrával szembeni ellenállás napja” keretében. A tiltakozók többek között a Ben-Gurionra vezető bekötőutakat akarják eltorlaszolni, hogy megzavarják Benjamin Netanjahu miniszterelnök és felesége olaszországi látogatását. Tüntetések és egyéb tiltakozó akciók lesznek az ország különböző részein, a jelentősebbek Tel-Avivban. Várhatóan demonstrációt tartanak Yariv Levin igazságügyi miniszter otthona közelében is Modiinban. Becslések szerint több ezer tüntető érkezése várható.

A munkahét során immár negyedik hete szerveznek tüntetést a tiltakozó szervezetek, ami ma is a délelőtti órákban kezdődik a szülők és a diákok felvonulásával országszerte, véletlenszerű út- és kereszteződések lezárásával. Tel-Avivban várhatóan 11:00 körül indulnak a felvonulások a város különböző pontjairól a Kaplan utca irányába. Ott a tüntetők várhatóan megpróbálják elzárni az Ayalon autópályát, hasonlóan az előző hetekben tett próbálkozásokhoz. Később 18:00-kor a tüntetők a tel-avivi Habima téren gyülekeznek fáklyás felvonulásra. A nap folyamán az izraeli diákszervezetek, a jogászok tiltakozó szervezete, valamint a haditengerészet tartalékosai által vezetett tiltakozó flottilla Haifa tengerpartja előtt tartanak tüntetéseket.

A rendőrség fokozott erőkkel készül az országos tiltakozó megmozdulásokra: pénzbírsággal sújtják azokat a sofőröket, akik szándékosan lassítanak a reptér felé vezető úton

Körülbelül 3000 rendőrt telepítenek ma több tucat tiltakozó gócpontba, és igyekeznek megakadályozni a főbb utak, köztük az Ayalon sávjainak elzárását. A szervezet különleges erőkkel készül a tüntetések feloszlatására, beleértve a vízágyúkat és a lovasokat is, hogy megakadályozzák a forgalom fennakadását.

A tegnapi helyzetfelmérés végén a rendőrség utasította az erőket, hogy a tiltakozás részeként 500 sékel bírságot szabjanak ki a repülőtér felé vezető úton a forgalmat szándékosan lassító sofőrökre. A miniszterelnök várhatóan 1:00 órakor repül Olaszországba. A rendőrség arra is készül, hogy a tiltakozók megpróbálják közvetlenül blokkolni a konvojt, ezért elképzelhető, hogy Netanjahu és felesége helikopterrel érkezik a repülőtérre, valószínűleg a Hadasza Ein Kerem kórház kifutópályájáról.