Megölte az óvodai dajka az újszülött csecsemőjét egy borsodi kistelepülésen

Döbbenet: Megölte az óvodai dajka az újszülött csecsemőjét

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 29 éves nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. Gyermekét a szülei házában, a fürdőszobában szülte meg, fejét a földhöz ütötte, hogy ne maradjon életbe. A holttestet törölközőbe csavarta és Miskolcon egy külterületi erdős részen elrejtette.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lévő családi házban élt, óvodai dajkaként dolgozott. 2022. április hónap közepén táppénzes állományba került, ekkor azonban már 26 hetes terhes volt, amit mindenki elől titkolt. Nem készült az anyaságra, nőgyógyászati vizsgálatra nem ment, a védőnővel csak 2022. június hónap végén vette fel a kapcsolatot.

2022. július hónap elején a szülei házában tartózkodott, az esti órákban begörcsölt, majd erősödtek a fájásai, hajnalban kiment a fürdőszobába és a WC-re ráülve megszülte a csecsemőt. A köldökzsinórt ollóval elvágta és az újszülöttet földhöz ütötte, hogy ne maradjon életben, majd becsavarta egy törölközőbe, és a padlón hagyta.

Életben maradt volna

Délelőtt egy férfi ismerőse segítségét kérte, akinek azt mondta, hogy galambtetemeket kell elszállítani, Miskolcra utaztak, és a város egy külterületi erdős részén az elhalt újszülött testét elrejtette.

Az újszülött élve született, és megfelelő körülmények között történő szülés, magzati ellátás esetén életben maradt volna. Halála erőszakos úton, keringés és légzésleállás miatt állt be, melyhez hozzájárult a koponyát ért ütés és a köldökzsinór lezáratlan állapota.

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.