Ezt benézték Ózdon. Az ilyen szórásos technikánál általában egy üde, zöld pázsit veszi körbe a szórófejet, hogy a víz segítségével szétszórt hamvak a földbe jussanak

Janiczak Dávid polgármester szerint több lakossági kérés is érkezett a városvezetéshez a szórásos temetkezési formával kapcsolatban. A kivitelezés az Ózdinvest Kft. közreműködésével valósult meg 12 millió 200 ezer forintból.

Hamarosan szórásos temetkezési forma is elérhető lesz Ózdon. Megfelelő helyszínt a Táblai temetőben alakított ki az üzemeltető. A beruházás teljes költségeit az Ózdinvest Kft. állta.

Napjainkban egyre elterjedtebb a hamvak elszórásával végső búcsút venni szerettünktől. Erre a legalkalmasabb hely az úgynevezett temetői szóró-parcella. Eddig ilyen lehetőség nem volt adott Ózdon, azonban az igény már többször felmerült. Városunk vezetői ezért határoztak úgy, hogy kialakítanak egy ennek megfelelő helyszínt a Táblai temetőben.

„Tavaly találkoztam először azzal a lakossági kéréssel, hogy valósítsuk meg Ózdon a szórásos temetkezési formát. Ennek már most megtörtént a kivitelezése, itt a Táblai temetőben. Az Ózdinvest Kft., a temetők üzemeltetője elkészítette a városban a szórásos temetkezési formára alkalmat adó helyet, itt négyezer temetkezésre van lehetőség. A lakossági kéréseket a továbbiakban is igyekszünk teljesíteni, lehetőségeink függvényében” – mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Egy kommentelő szerint azonban az ilyen szórásos technikánál általában egy üde, zöld pázsit veszi körbe a szórófejet, hogy a víz segítségével szétszórt hamvak a földbe jussanak.