A kifűthetetlen… Gombokért a tiéd  lehet a Fémmunkások miskolci otthona (Bartók)

Az ingatlan a Vasas Szakszervezeti Szövetség tulajdonában van, napjainkban a Bartók Béla Művelődési Ház egyesületként működik az 1940-ben átadott épületben​​​​. Mint honlapjukon a művházról írják, az „építését követően az ezredfordulóig tevékenysége és működése szorosan kötődött a Diósgyőri Kohászathoz és az ott dolgozókhoz. A második világháborút követően Miskolc város kulturális történetének meghatározó intézménye volt. Az itt foglalkoztatottak kerültek át a város újonnan épült művelődési házaiba, városi, megyei művelődési osztályra”.

A Győri kapu és Újdiósgyőr határán elhelyezkedő épületet potom 125 millióért hirdetik, így aki lát benne fantáziát, már 65 ezer forintos négyzetméteráron hozzájuthat az ingatlanhoz.

Az épület hasznos alapterülete több mint 1900 négyzetméter; két részből áll, az utcafronti részt 1936-1940 között, a másodikat – amely az eredeti épület mögött található – az 1960-as években építették. Az ingatlanban egyebek mellett klubhelyiség, 300 fő befogadására alkalmas színháztér, könyvtár, balett-, olvasó- és ifjúsági terem is helyet kapott.

A hirdetés szerint a művelődési ház műszaki állapota megfelelő, de részleges felújításra szorul. Nagyobb beruházású felújítás 2010-2015 között történt, a meglévő palafedésű tető megtartása mellett, bitumenes zsindelyfedést kapott az épület. Ekkor cserélték le a régi nyílászárókat is műanyag, hőszigetelt üvegezésű ablakokra.

minap.hu infó