Miskolc. Szarka megkönnyebbült (jelentsen ez bármit), hogy Révész lelépett, sőt Szilágyi Szabolcs távozásával szerinte csak acélosodott a Jobbik

Szarka Dénest, a Jobbik miskolci elnökét, a közgyűlés Velünk a Város frakciója Jobbik frakciócsoportjának vezetőjét  nem lepte meg Révész Péter lépése. A párt miskolci vezetője egyébként a „sajtóban való megjelenés előtt néhány perccel” értesült pártársa döntéséről, aki e-mail-ben, indoklás nélkül közölte kilépését a Jobbikból és a fraciócsoportból.

Szarka Dénes
Fotós: Ádám János

Arra a kérdésünkre, hogy „Hogyan értékeli Révész Péter lépését?”, Szarka Dénes a következőt válaszolta: „Őszintén megkönnyebbültem és örülök neki, sok szerencsét kívánok az LMP-nek és Péternek egymáshoz…” Azt is közölte, hogy a frakciócsoport munkájában nem jelent semmilyen változást Révész Péter távozása. Megkérdeztük azt is, hogy lehet-e a Jobbik meggyengüléseként értékelni, hogy a közelmúltban ketten is – Szilágyi Szabolcs és Révész Péter – távoztak a pártból és a frakciócsoportból? A politikus szerint „Az említett változásokat a miskolci Jobbik erősödéseként lehet értékelni.” Szarka Dénes nem tart attól, hogy további személyek távoznak a frakciócsoportból és attól sem, hogy meggyengül a korábban jelentős erőt képviselő Jobbik a közgyűlésben és Miskolcon.

boon.hu