Miskolci Régiség.  Ahová nem csak a helyiek, de turisták is szívesen járnak, nyugodtan lehet alkudozni

Debreceni régiségvásár

A szervezők szerint “ami itt nincs, olyan nem is létezik”.  Igazi kuriózumok közül lehet válogatni a Nagyerdei Stadion északi zárt parkolójában: az árusoknál porcelán étkészletet, festményeket, családi ezüstöt is találni, de pénzérmék, medálok, fegyverek és bútorok mellett könyvek is beszerezhetőek az antikváriusoktól.

Mikor és hol?

  • Minden hónap 2. és 4. vasárnapján kora reggeltől 15 óráig
  •  Debrecen, Nagyerdei park 12.

Egri régiségvásár

Már csak a hangulatos helyszín miatt is érdemes ellátogatni az egri vásárba, ugyanis a Bazilika mögötti téren lehet válogatni az antik tárgyak között. Festmények, régi bútorok, történelmi emléktárgyak is szerepelnek a kínálatban. Ha pedig már itt járunk, mindenképp érdemes egy egész napot rászánni, hogy megnézzük Eger látnivalóit is.

Mikor és hol?

  • Minden hónap 3. vasárnapja reggel 6 órától 16 óráig
  • Eger, a Bazilika mögötti téren, a buszpályaudvar mellett

Esztergomi régiségvásár

A belvárosi kis vásár közvetlenül a Széchenyi térhez tartozó sétálóutca végén, a Lőrinc utcában található, így akár egy vasárnap délelőtti séta közben is körbenézhetünk a kirakodóknál. Általában csak néhány árus szokott kint lenni, így ne számítsunk nagy felhozatalra. Sőt, az itt árult portékák között inkább kisebb tárgyakat találni, mint például képeslapokat, órákat és porcelán tárgyakat. Ellenben néhány valódi kincs így is beszerezhető, hiszen itt kiemelt szerepet kapnak a különféle ékszerek.

Mikor és hol?

  • Minden hónap második vasárnapján 8 és 14 óra között
  • Esztergom,  Lőrinc utca 1.

Győri Régiségvásár

Márciustól egészen decemberig várja a régiségek kedvelőit a Győri Régiségvásár. A Tarcsay piacnál az árusok antik kínálatai között lakásdíszek és igazi ritkaságok is találhatók. Azok közül, akik már jártak itt, többen is kiemelték, hogy más vásárokhoz képest igen olcsón lehet beszeretni az itt fellelt kincseket.

Mikor és hol?

  • Márciustól decemberig, minden hónap 3. vasárnapján 7 és 14 óra között
  • Győr, Tarcsay piac

Lőrinczi bolhapiac (Budapest XVIII. kerület)

Az ország egyik legnagyobb fedett terű bolhapiaca várja mindazokat, akik a több mint 4500 négyzetméteren található 300 árusnál nézelődnének és keresgélnének a régiségek között. A piacon időnként tematikus vásárokat is tartanak a hagyományos régiségvásár és bolhapiac mellett. Aki teheti, szánjon több órát arra, hogy körbejárja a területet, hiszen olyan különlegességbe is belefuthat, amit máshol csak ritkán találhat, ilyenek például a dísztükrök, vagy az üvegkülönlegességek.

Mikor és hol?

  • Keddtől szombatig, 6 és 14 óra között
  • Itt: Budapest, Regény utca

A régiségvásár története egészen 2003-ig nyúlik vissza. Kezdetben még egy kicsi, parkolói piac volt, mára azonban Miskolc egyik népszerű programjává nőtte ki magát. A Széchenyi István úton a Városház tér és a Villanyrendőr közötti vásárban kizárólag a régiségeket, műtárgyakat és retró tárgyakat lehet eladni, így nem kell nagyon kutakodnia annak, aki valódi antik kincseket szeretne vásárolni.

A több ezer főt vonzó vásáron, ahová nem csak a helyiek, de turisták is szívesen járnak, nyugodtan lehet alkudozni, hogy a kiválasztott tárgyakat a lehető legkedvezőbb áron vigyétek haza.

Mikor és hol?