Veres Pál kiemelte: amikor Rózsa Edit, a fesztivál jogtulajdonosa tavaly év végén megkereste, hogy talált egy fiatal, tehetséges szervezőcsapatot, akivel el tudja képzelni a fesztivál megszervezését, azonnal igent mondott, mert kinek a véleményében kellene jobban megbízni, mint azéban, aki 20 évvel ez előtt életre hívta a rendezvényt.

A 2023-as Kocsonyafesztivált a Rózsa Edit által választott UniGarden Kft. szervezi Miskolc MJV Önkormányzata és a Miskolc Holding Zrt. támogatásával. A fesztivál megrendezéséhez az Önkormányzat és a Miskolc Holding összesen bruttó 80 millió forinttal járul hozzá. A többi forrás előteremtése a fesztiválszervező feladata. Az önkormányzat az anyagi hozzájáruláson túl szolgáltatásokkal és a terület rendelkezésre bocsátásával segíti a 2023-as rendezvényt.

A 2023-as Kocsonyafesztivál hűen a tradíciókhoz látványos felvonulással és ünnepi megnyitóval kezdődik péntek délután, és zárókoncerttel ér véget vasárnap délután. A fellépők között pedig olyan közönségkedvencek kaptak helyet, mint a Margaret Island, a Balkán Fanatik, Erös és Spigiboy, a Fiesta Csordás Tibivel, Lotfi Begi, Náksi, a New Level Empire, a fesztivál húzóneve pedig a világsztár Dr. Alban lesz. A rendezvényt a tervek szerint egy olyan koncert zárja, amit Budapesten kívül még sehol sem hallottak Magyarországon. A Kocsonyafesztivál zárókoncertje ugyanis Charlie 75 éves születésnapi produkciója lesz 2023-ban.