Az egyik csoportnak azt mondták, hogy az átlagos férfi péniszméret 7 hüvelyk, azaz 17,78 cm, míg a másik csoportnak azt mondták, hogy 4 hüvelyk, ami 10,16 cm, miközben…

Persze a sztereotípiát senki sem tudta bizonyítani, hiszen furcsa lenne odamenni, és bekopogtatni az autó ablakán csak hogy ellenőrizhessük, mi is van a nadrágban…kivéve, ha mindez a tudomány nevében történik.

Most kutatók igazolták: a sportkocsis férfiak valóban aggódnak a péniszméretük miatt.

Minél gyorsabb az autó, annál kisebb a férfiasság – röviden ezt állapították meg a University College London kutatói. A vizsgálat szerint azok a férfiak, akik az átlagosnál kisebb pénisszel rendelkeznek nagyobb eséllyel vágynak nagy teljesítményű sportkocsira.

A vizsgálat során a kutatók arról győzték meg a 18 és 74 év közötti alanyokat, hogy azt higgyék, hogy más férfiakhoz viszonyítva kisebb a péniszük, majd megkérték őket, hogy értékeljék, mennyire vágynak olyan lusxustermékekre, mint a feltűnő autók.

A múlt hónapban publikált kutatásban 200 férfi vett részt. Az egyik csoportnak azt mondták, hogy az átlagos férfi péniszméret 7 hüvelyk, azaz 17,78 cm, míg a másik csoportnak azt mondták, hogy 4 hüvelyk, ami 10,16 cm, miközben a valóságban ez a szám 5,5 hüvelyk, azaz 13,97 cm.

Azok a résztvevők, akik azt hitték, hogy a férfiasságuk egy Smart hálószobai megfelelője, azok jobban vágytak a feltűnő autóra. “Talán csak a férfi pszichében van valami sajátos kapcsolat az autók és a péniszek között” – áll a tanulmányban. “Ez megmagyarázná a fallikus autós toposz létezését a mindennapi viccekben, a reklámokban és a tudományos diskurzusban”.

A sportautók iránti vágy az életkorral is összefüggött, a 29 év feletti férfiak erősebb vágyat mutattak az előkelő járművek iránt, mondták a kutatók. “Azt találtuk, hogy a férfiak, és különösen a 30 év feletti férfiak kívánatosabbnak ítélték a sportkocsikat, ha azt éreztették velük, hogy kicsi a péniszük” – mondták a tudósok. A kutatók végül azt feltételezték, hogy a drága járgányok birtoklása iránti vágy összefügg az alacsonyabb önbecsüléssel.

“E hipotézis szerint az az érzés, hogy valakinek kicsi a pénisze, az alacsony önbecsülés egyik típusa, és a sportautóvásárlás csak az egyik olyan típusú kompenzálás lenne, ami javíthat ezen” – írják a tanulmány szerzői.

A némileg problematikus és akár etikai kérdéseket is felvető kutatás során a tudósok más módon is manipulálták a résztvevők önbecsülését – azzal, hogy hamis statisztikákkal vezették félre őket a személyes pénzügyeikről és egészségükről a többi férfihoz képest. De csak abban az esetben fokozódott a vágy a sportautók iránt, amikor a péniszük méretével bizonytalanították el a kutatók a résztvevőket.

“A gyors sportautó vezetése és a kis pénisz közötti kapcsolat széles körben elterjedt kulturális trópus, amelyet a freudi elemzőktől az evolúciós teoretikusokig számos tudós tárgyalt. Azonban most először támasztottuk alá, hogy ennek hátterében pszichológiai igazság áll” – jelentették ki a kutatók.