Skip to content

„Egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró” – így beszélt Schadl arról, akit ki akart rúgatni

„Egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró” – így beszélt Schadl arról, akit ki akart rúgatni

„Ne álljon már bele egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró, most már tényleg, hát az agyamat eldobom. (…) Hát a jó kurva anyjába elküldeném ezzel a baromságával” – ezt mondta egy, a 444 birtokába került hangfelvétel szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke egy bíróról, akit ki akart rúgatni.

Az már tavaly nyilvánosságra került, hogy a végrehajtói kar korrupciós ügyben letartóztatott elnöke, Schadl György bosszúhadjáratot indított egy bíró és egy végrehajtó ellen, akiknek a félreállításáért Völnerre hivatkozva kampányolt.

Schadl arról beszélt a hangfelvétel alapján, hogy hivatalos levelet ír az ügyben az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnökének, Senyei Györgynek.

Schadl: „Írjátok meg légyszíves, jó? És a Sanyinak címezzük ezt a dolgot, de a tájékoztatás kérése, hogy szíveskedjen minket tájékoztatni, hogy mióta rendelkeznek a PKKB-s beosztott bírók olyan jogkörrel, hogy állásfoglalást állítsanak ki. Olyan ügyben, ami…”

Női hang: „Nem az ő hatása.”

Schadl: „Azért ne álljon már bele egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró most már tényleg, hát az agyamat eldobom.”

Női hang: „Csoportvezető, csoportvezető, kérlek.”

Schadl: „A jó kurva anyjába elküldeném ezzel a baromságával.”

Senyei végül személyes találkozót szervezett Schadlnek a Fővárosi Törvényszék elnökével, Tatár-Kis Péterrel, aki a nyomozati iratok szerint azt mondta Schadlnek, hogy

nem tudja kirúgni a bírót, de el tudja érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén.

Egy korábban nyilvánosságra került beszélgetésben a végrehajtói kar korrupció miatt letartóztatott elnöke az Országos Bírói Tanácsban (OBT) ülő bírókon gúnyolódott, és az OBH elnökével együtt röhögte körbe a Kúria nyilvánosságban keménykedő elnökét, Varga Zs. Andrást. Sőt, a HVG birtokába jutott egyik hangfelvételen „Tóni” szovjet borotvás viccén is nevetgélt Völner Pállal együtt.

Völner-Schadl botrány 2021 őszén robbant ki, azóta mindkét ember ellen vádat emeltek korrupció miatt. Az ügyészség szerint Völner Pál államtitkár több millió forint kenőpénzt kapott Schadl Györgytől, cserébe pedig ügyeket intézett el, vagy legalábbis megpróbálta. Kettőjük „korrupciós kapcsolata” az ügyészség szerint 2018 előtt kezdődött.

Korábbi cikkünkben feltártuk, hogy az Igazságügyi Minisztériumban többen tisztában voltak azzal, hogy korrupt módon nevezik ki a végrehajtókat, mégsem tettek semmit. Ennek ellenére Gulyás Gergely miniszter szerint Varga Judit politikai felelőssége nem merült fel, ő ugyanis csak „kapta” Völner Pált, nem ő nevezte ki.

Megkérdeztük erről elődjét, Trócsányi Lászlót, akinek a miniszteri ciklusa alatt Völner Pál igazságügyi államtitkár lett, így kiderült, őt nem is kersték a hatóságok a Schadl-Völner-üggyel kapcsolatban.

Fotó: Miskolci Egyetem



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2023.02.11. 12:49

    Csak ahogy nemzethy keresztény kulturkörökben beszélni szokás…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük