Miért fontos pályázatokra jelentkezni?

 

 

5 ok, amiért az Ön cégének is megéri pályázni

 

Elterjedt az a téves vélekedés, hogy a pályázási folyamat túl sokáig tart, kevés nyerési eséllyel kecsegtet, és a vevő már előre eldöntötte, kivel szeretne együtt dolgozni. Ezek azonban tévhitek: a legtöbb cégnek nagyon is megéri időt fordítani a pályázati anyagokra. A pályáztatás hatékony módja az üzletszerzésnek olyannyira, hogy sok vállalkozás kizárólag ilyen módon szerez új üzleteket.

 

Legalább egyszer minden vállalkozásnak érdemes lehet megmérettetnie magát egy kiírt pályázaton. Bár a folyamat valóban időigényes lehet, de a pályáztatásra fordított idő létfontosságú a szolgáltatásalapú vállalkozások sikeréhez és növekedéséhez. Hogy miért? Íme, 5 kulcsfontosságú szempont.

 

 

 

A pályázatok megválaszolásakor már tudható, hogy a kiíróknak szükségük van az Önéhez hasonló szolgáltatásokra, és költségvetést különítettek el az ilyen feladatok elvégzésére. Így nem szükséges külön értékesíteni részükre az adott szolgáltatást.

 

A pályázatra való válaszadás során az Ön cége bizonyíthatja, hogy a legmegfelelőbb a feladat elvégzésére. Ez mindenképp megér egy próbát – fontos ugyanakkor ügyelni a kiíró elvárásaira, és hogy biztosan eleget tud-e tenni nekik.

 

A projektnek világos kezdési és befejezési dátuma van

 

A pályáztatás során a kiíró fél általában felvázolja, hogy mikor szeretné elkezdeni és befejezni a munkát, vagyis az időbeosztást előre meg lehet majd tervezni. Lehet, hogy a projekt teljesen a megadott időkeretben zajlik majd, de nagy vonalakban mégis tudható, hogyan tervezzen vele.

 

Előre aláírják a költségvetési tervet

 

Mivel a költségkeretet már előre definiálták, az Ön cége tudhatja, milyen keretek között dolgozhat majd, így az esetleges alvállalkozók béreivel is képes lesz előre kalkulálni.

 

Tisztázhatja az ajánlatát az ügyfelek számára

 

A pályáztatás ugyan értelemszerűen nem mindig lesz sikeres, de a pályázati dokumentumok kitöltése során gyakran olyan értékes összegzések, cikkek, szolgáltatási leírások születhetnek, amelyeket a későbbiekben is sikerrel alkalmazhat a cég marketingtevékenysége során.

 

Kutatás

 

A pályáztatási folyamat során betekintés nyerhet abba, hogyan és mire költik el a vállalkozások a saját költségvetésüket. Ez fényt deríthet arra, az Ön cégének milyen marketingtevékenységekre érdemes igazán költenie. Ha beérkezik egy ajánlat, amely releváns az Ön szolgáltatásai szempontjából, érdemes átolvasnia az ajánlattételi felhívás dokumentumait, és azokhoz igazítania a saját szolgáltatásai leírását, hogy az megfeleljen a piac elvárásainak.