„Madonna korához képest jól néz ki…már ha egy 2700 éves vámpírról beszélünk, aki gyerekeket és apró élő állatokat eszik” –

Madonna Grammy-díj-átadós szereplése azonban nem sikerült valami jól, már ami a reakciókat illeti. A rajongói meglehetősen kiakadtak Madonna kinézetén, a rá nézve sértő mémek és kommentek pedig elárasztották a Twittert.

Van, aki párhuzamot vont az énekes külseje és a Rammstein egy nemrégiben készült, a botoxról és a plasztikai beavatkozásokról szóló videoklipje között. „Madonna korához képest jól néz ki…már ha egy 2700 éves vámpírról beszélünk, aki gyerekeket és apró élő állatokat eszik” – írta egy felhasználó.

Másokat Madonna külseje inkább arra buzdított, hogy saját magukról vagy az édesanyjukról osszanak meg fotókat, hogy így mutassák meg, plasztikai beavatkozások nélkül is milyen szépen idősödnek, míg akadt olyan is, aki belátta, hogy a túlbotoxozott arcot érdemes társadalmi kontextusban vizsgálni: „nem utálom Madonnát, amiért ezt teszi magával. A társadalmat utálom, amelyben élünk, és amelyben ő azt gondolja, hogy ezt kell magával művelnie.”

 

Egy felhasználó megjegyezte azt is, hogy Madonna kinézete mindig is téma volt, az emberek akkor is előszeretettel kritizálták őt, a testét, az arcát, még a kezeit is, amikor még csak 30 éves volt, és „srácok, ti a méltósággal megöregedésről papoltatok, de mindenki csak piszkálta őt, amikor így nézett ki 57 évesen.https://hvg.hu/elet/20230207_Madonna_arcan_huledeznek_a_rajongok Nyilvánvalóan semmi sem elég nektek.”