Hollósy:Fővárosi bérelt buszok szállítják majd az utasokat Miskolcon

 Hollósy András (Fidesz–KDNP) úgy tudja, hogy a fővárosból és vidékről is érkeznek bérelt buszok a borsodi vármegyeszékhelyre. Szerintük ennek a miskolciak látják kárát.

A Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. azon dolgozik, hogy a drasztikus energiaárak növekedése ellenére a közösségi közlekedés továbbra is fenntartható és működőképes legyen a vármegyeszékhelyen, ezért a közlekedési vállalat az üzemeltetési szempontokat figyelembe véve az elektromos és a dízel autóbuszok közlekedtetését helyezi előtérbe a CNG üzemű járművekkel szemben

– erről tájékoztatott az internetes oldalán a közlekedési társaság. Hozzátették: az utasok így találkozhattak a megszokottnál több dízel autóbusszal az elmúlt időszakban. Rámutattak arra, hogy a tíz elektromos és a saját tulajdonú, felújított dízel autóbuszok mellett alacsonyabb üzemeltetési költségű dízel járműveket is bérel az MVK, amelyek hamarosan forgalomba is állnak. – Mivel a teljes CNG-flotta nem váltható ki teljeskörűen, természetesen – csökkentett darabszámban – a megszokott gázüzemű járművek is végzik a menetrend szerinti feladatokat. A bérelt autóbuszok között az utasok találkozhatnak budapesti „BKK kék” járművel is, illetve hamarosan a bérelt szóló típusú buszok is forgalomba állnak. A bérelt dízel autóbuszokon az MVK wifi-szolgáltatása sajnos nem lesz elérhető – hangsúlyozták.

Hollósy András, a Fidesz–KDNP miskolci frakciószóvivője emlékeztetett arra, hogy néhány évvel ezelőtt a vármegyeszékhelyen Magyarország egyik legmodernebb buszflottája működött.