Egy férfi nem engedte el a halott lánya kezét a katasztrófa után

Megrázó fotók készültek – a már több mint 5000 halálos áldozatot követelő hétfői földrengések epicentrumhoz közeli – Kahramanmaraş tartományban. A képeken egy helyi férfi, Mesut Hancer látható, amint a romok között görnyedve tartja a 15 éves lánya kezét, miközben a tragédiában elhunyt Irmak holtteste az egykori lakásuk betonlapjai, betört ablakai és törött téglák alatt hever. Az apa és a lánya közelében egy kalapácsos férfi próbált áttörni a romokon.

photo_camera Fotó: ADEM ALTAN/AFP
photo_camera Fotó: ADEM ALTAN/AFP

Közben a szíriai Vörös Félhold segélyszervezet vezetője felszólította az USA-t és az EU-t, hogy függesszék fel a Szíriával szembeni szankcióikat a minapi földrengés miatt.

Ankara kérésére az Európai Unió a polgári védelmi mechanizmuson keresztül több mint 1180 kutató-mentő szakembert és 79 keresőkutyát küld Törökországba.

A földrengések által sújtott szíriai településeken, Aleppóban és az ország északi területein súlyos károkat szenvedett városokban két mozgó orvosi rendelőt állít szolgálatba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a kormány 50 millió forintos támogatásával.