Skoda gyilkos autósok Miskolcon?

Erre a kérdésre kereste a választ a Boon.

A villamost érintő balesetek száma nem igazán változott, sajnos az elmúlt években is rendszeresen történtek ilyen események. Azt lehet mondani, hogy -havonta általában egy ilyen esemény jut tudomásunkra – írta Molnár Emil, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

– Fontos azt is megjegyezni, hogy a balesetek legtöbbször nem a kötöttpályás járművek vezetői hibája miatt következnek be – tette hozzá Molnár Emil. Indokolt felhívni a személygépkocsival közlekedők figyelmét, hogy ne feledkezzenek meg a villamosokról, és biztosítsák számukra a közlekedési szabályok szerinti elsőbbséget – emelte ki a rendőr alezredes.

Figyelmetlen autósok

– Fontos hangsúlyozni, hogy bekövetkező eseményeket szinte minden esetben az autósok figyelmetlensége okozza: az alapos tájékozódás, a kötelező közlekedési távolság betartásának hiánya – indokolta a történteket Miskolc polgármesteri hivatalának sajtó és kommunikációs osztálya. Kérdéseinkre – miszerint mi lehet az oka a megnövekedett balesetszámnak és mit tesznek ellene – válaszolva azt írták, hogy az MVK Zrt. számos alkalommal tett megelőző intézkedéseket a kritikus kereszteződésekben, például plakátkampányt indított és figyelemfelhívó fényvisszaverő bójákat helyezett ki. A miskolci villamosközlekedésben bekövetkező balesetek 99 százaléka úgynevezett idegenhibás baleset, az MVK Zrt. nagyrészt elszenvedője, nem okozója a baleseteknek – írták.