Skip to content

Nem tekintjük magyar belpolitikai folyamatnak azt, hogy Oroszország egyoldalúan készül átrajzolni Európa határait

Nem tekintjük magyar belpolitikai folyamatnak azt, hogy Oroszország egyoldalúan készül átrajzolni Európa határait

David Pressman szerint az, hogy Oroszország átrajzolná Európa határait, nem magyar belügy

Korábban Szijjártó Péter azt nyilatkozta, hogy a nagykövetnek semmi köze a magyar belpolitikai folyamatokhoz.

Kitört az oda-vissza üzengetés, miután David Pressman nagykövet azt nyilatkozta a Politicónak, hogy a magyar kormány a Putyinnak kedves politikai szólamokat hangoztatja, legyen szó akár a szankciók elítéléséről, vagy az orosz tűzszüneti javaslatok fogadtatásáról.

Erre válaszolt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor kijelentette, hogy teljes mértékben érdektelen, mit gondol az amerikai nagykövet, mert semmi köze a magyarországi belpolitikai folyamatokhoz. Ezt a tárcavezető még egy fenyegetéssel is megtoldotta, miszerint, ha Pressman továbbra is minősítgeti a kormány tevékenységét, „akkor nagyon nehéz dolga lesz abban a tekintetben, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon”.

Szijjártó kijelentését nem hagyta szó nélkül Pressman sem, és mindehhez az alábbiakat fűzte hozzá a Twitteren:

„Teljes tisztelettel, de nem tekintjük magyar belpolitikai folyamatnak azt, hogy Oroszország egyoldalúan készül átrajzolni Európa határait”.

David Pressman gyakorlatilag a megérkezése pillanatától kezdve szálka Orbánék szemében. Az amerikai nagykövet a The New York Timesnak azt nyilatkozta: miután Budapestre érkezett, mindenki azt várta tőle, hogy az Orbánék számára kedves kultúrharcos témákban fog megnyilvánulni, ám ő minden ilyen kísérletet félbeszakít és közli, hogy nem a genderkérdésről, hanem Putyinról akar beszélni, ami láthatóan nem esik jól Szijjártó Péternek és vélhetően magának Orbán Viktornak sem.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



9 Comments

  1. Névtelen
    2023.02.03. 13:48

    Csak nem érti, hogy Magyarországon a világ legnagyobb gazdaságának és katonai hatalmának képviselőjének a véleménye „teljes mértékben érdektelen”.

    Mi kérem szépen tönkre akarunk menni. Le akarunk csúszni Toportyán és gyáva, kapzsi csatlósainak a szintjére. Saját kisebbségi érzésünktől feltüzelve akarunk másokat fölényesen kiosztva rohanni a putyini szakadékba. Mert mi tudjuk: a hazugság az igazság, a lecsúszás a fejlődés, a butaság az értelem, az árulás a hűség.

    Mert mi magyarok vagyunk. Nekünk alanyi jogon jár minden, akkor is ha szánalmasan viselkedünk, szánalmasan teljesítünk. Akkor is ha ellene megyünk a tisztességnek, a becsületnek és a józan észnek.

    6
    1
  2. Névtelen
    2023.02.03. 13:51

    borzalmas látni, hogy mennyire TUDJA mindenki…
    ezt kurvára meg fogja szopni ez a picsányi ország

    5
    1
  3. Névtelen
    2023.02.03. 13:52

    Nekik mindegy, az ellopott vagyon megmarad. Az országnak szar, de azt meg ők szarják le magasról.

    4
    1
  4. Névtelen
    2023.02.03. 13:52

    https://uploads.disquscdn.com/images/707e75e0bc249fad365268a5470c5865db0c6bece83e4656f8aab38fb011fe01.jpg?w=800&h=550

  5. Névtelen
    2023.02.03. 13:54

    Kedves Pressman. Mi magyarok Putyin inváziója ellen vagyunk, ahogyan a folyamatosan a mi állítólagos akaratunkkal takarózó, de valójában minket szarba se vevő, gyáva, korrupt, dilettáns, inkompetens kormányunkat is elítéljük. Mi Orbánnal ellentétben Európához akarunk tartozni, mi a nyugathoz húzunk. Megsúgom, hogy igazából ezek a tetves rohadt férgek is, nem hiába az összes nyugaton vesz dugiba lakást, ott fektet be, ott nyit számlát, ott képzeli el a boldog, gondtalan, nyugdíjas éveit a tőlünk ellopott pénzekből, és oda járnak nyaralni, pihenni szintén közpénzből lett hajóval, repcsivel csak az agymosott gyökér szavazóiknak faszolják az USA-t, Brüsszelt, Sorost, Gyurcsányt, a migránsokat, a libsiket, a gyíkembereket, mindenkit és akárkit mert kell az ellenségkép akire rá tudják fogni a saját dilettantizmusuk okozta csődjüket. Egyébként pedig kizárólag azért akarnak Putyinhoz tartozni mert egyrészt az onnan kapott pénzek/felvett hitelek esetében nem kérdezik, nem ellenőrzik mire költik a pénzeket, tehát el lehet lopni azokat, valamint rettegnek a felelősségre vonástól és a putyini realitásban inkább elhurcolnak/eltüntetnek/tönkretesznek/megmerényelnek mindenkit aki rendszerváltozást akar, minthogy bárkit is aki meglopta, tönkretette az országot esetleg bíróság elé kelljen állítani.

    3
    1
  6. Névtelen
    2023.02.03. 17:36

    Aha! Szóval a guruló dollármilliókat elpuskázó hibbant-libbant horda további suskát vár, különben elküldené ezt a büdös buzit vissza a jó édes usájába. Ott dirigáljon, Európát most már hagyják békén. Eléggé tönkretették már.
    Elképesztő, hogy néhány mocsodék mennyire a gyurcsányi Döglött Kutyák szekerét tolja, a magyar érdekekkel szemben.
    És hiába kérdezem, a sunyi férgek nem árulják el sem a fajtájukat, sem hol a hazájuk földje és miért nem abban vannak. Merthogy nem magyarok, az biztos.
    És tömény szánalom, hogy putyinoznak, közben még az Európai valósággal sincsenek tisztában.

    1
    4
    • Névtelen
      2023.02.03. 22:09

      És szerinted mióta magyar érdek, hogy ugyanannak a ruszki diktátornak a seggét nyaljuk, akinek az előde 1956-ban halomra lövöldözte a hazájukat (a mi hazánkat!) védő apáinkat, anyáinkat, hogy hatalomba tartsa a 49-ben a nyakunkba ültetett komcsi elvtársakat? Nem, Putyin semmivel sem jobb, amit az is bizonyít, hogy az orosz tankok még ma is szovjet zászlók alatt masíroznak Ukrajna földjén, az ex-KGB-s nagyfőnök Ukrajna lerohanásával a Szovjetunió érdekövezetének visszaállításán fáradozik, átmenetileg visszanevezték Volgogradot Sztálingráddá, és a napokban avatták fel a legújabb Sztálin szobrot. Ez az európai valóság, és nem az, amit a ruszkibérenc Fidesz próbál idehaza eladni – az olyan hazaárulók segítségével, mint amilyen te is vagy!

      4
      1
      • Névtelen
        2023.02.04. 18:24

        Ennyi marhaságot te magadtól találtál ki, vagy azon a papíron volt, amibe a dollárokat csomagolták? 😛
        Attól még hogy megszállót váltottunk, nem lett igazad.
        Utálhatod a tatárt, törököt, osztrákot, németet, oroszt, de pillanatnyilag a nagypofájú demokráciaexportőrök próbálkoznak velünk és teszik tönkre az Európai Uniót. Nyilvánosan vállalva hogy az egész világot a tulajdonuknak képzelik.
        Persze ennek felfogásához megfelelő tájékozottság, független ismeretek és persze megfelelő – korrupciómentes – gondolkodási képesség kellene.
        Az „Ukrajna lerohanása” című baromságot meg tartsd meg a kocsmahuszár gyűlésre, azoknak, akiknek sem történelmi, sem földrajzi, sem katonai ismereteik sincsenek. Sikered lesz. 🙂

  7. Névtelen
    2023.02.11. 16:34

    Vigyázzon Pressman úr, mert bemószerolhatják!

    „Kérem, továbbítsa ezt az üzenetet Vernon Jordannak (Clintonék bizalmasának – a szerk.) amilyen gyorsan, csak lehet.

    Kedves Vernon,

    Remélem, jól van.

    Ezen a héten Hillary Clinton ellátogat Magyarországra. Azt javaslom, nagyon óvatosnak kellene lennie, hogy elkerüljön egy zavarba ejtő helyzetet. A sajtó már most tele van olyan megjegyzésekkel, hogy a látogatása olyannak fog tűnni, mintha elismerné a magyar kormányzatot és Orbán Viktor miniszterelnököt.

    Legyen tisztában azzal, hogy Orbán úr kormányzata lerombolja a magyarországi demokráciát és egy olyan durva rendszert vezet be, amely nem tiszteli az emberi jogokat és a szólás szabadságát. Tájékoztatásául két cikket csatolok:

    Washington Post: The Putinization of Hungary

    NYBooks: Hungary Threat

    Kérem, figyelmeztesse Mrs Clintont a június 30-ára tervezett magyarországi útja előtt. Mindig elérhető vagyok segítség vagy információ ügyében. Sajnos attól tartok, hogy a magyarországi amerikai nagykövet (Eleni Tsakopoulos Kounalakis – a szerk.), aki nagyon közel áll Orbán úrhoz, nem adna teljes, kiegyenlített képet a fennálló veszélyekről. Ha (Hillary Clinton – a szerk.) nem közli nyilvánosan az aggodalmait a magyarországi diktatórikus tendenciák miatt, a látogatása olyannak fog tűnni, mintha egy autokratikus rezsimet támogatna.

    Legmelegebb üdvözletem Ann-nek és Önnek,

    Ivan Fischer”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük