Miskolc. Kiderült, hogy ezek a fiatalok a Gyermekvédelmi Intézetből távoztak el engedély nélkül…

 

Több helyen is agresszív fiatalokkal szemben kellett intézkedni Miskolcon

– Kiderült, hogy ezek a fiatalok a Gyermekvédelmi Intézetből távoztak el engedély nélkül. Ennek az intézkedésnek az lett a vége, hogy három főt a csapatból a detoxikálóba kellett szállítania a mentőszolgálatnak, a negyediket pedig a vele szemben kiadott körözés miatt a rendőrség előállította – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.

Egy másik eset hétfőn délután a Szinvapark környékén történt. A gyalogátkelőnél a rendészek háta mögött három fiatal szintén megbotránkoztatóan viselkedett, ezért velük szemben is szükséges volt intézkedni. A térfigyelő kamera felvételein az látszik, hogy az egyik személy a ruházat átvizsgálása után agresszívvá vált, és amikor igazoltatták nem adott át személyi iratot sem, és hamis adatokat diktált be a rendészeknek.

– Ezt a nyilvántartóban történt ellenőrzés bizonyította. Amikor kollégáim rendőri intézkedést kértek , hiszen a személyazonosság megállapítása ebben az esetben más módon nem lehetséges. A rendőrök megérkezése előtt végül mégis sikerült megállapítani a valódi adatait. Kiderült, hogy a fiatalemberrel szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság büntetésvégrehajtási csoportja szabadságvesztés letöltése miatt körözést bocsátott ki – ismertette Vincze Csaba.