Miskolc. Csak fűtik, de üresen tátong a miskolci belvárosi épület
Fotó: Archív

A megemelkedett enegiaköltségek miatt késik a beköltözés a volt Szentpáli szakközép felújított épületébe.

 

Költözésre készen áll

A dr. Kriza Ákos vezette önkormányzat szakemberei az épületbe tervezett Miskolci Művészeti Központra öt egymásra épülő modult dolgoztak ki. A rendelkezésére állt mintegy 800 millió forintból, kormányzati támogatásból, épületenergetikai célú pályázati forrás bevonásával az 1-es és a 2-es modulok kivitelezése kezdődött el a mostani önkormányzat írányításával 2021. nyarán.

Ebben a két modulban a meglévő épület energetikai korszerűsítését és infrastrukturális fejlesztését végezték el, de beletartozott a tetőtér hasznos beépítése is. Ebben a már elkészült térstruktúrában – az első és a második emeleten – kapnak helyet a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium elméleti tantermei, valamint – a harmadik emelten és a tetőtérben – a Miskolci Kulturális Központ adminisztrációs helyiségei.

A megújult iskolaépület földszintjén egy 300 fős melegítőkonyhát és étkezőt alakítottak ki, amelyet a Miskolci Közintézmény-működtető Központ üzemeltet majd.

 

,,Amennyiben csak az MKK költözött volna be, az épület földszintje, valamint az első és második emelet üres marad. A jelenlegi drasztikusan megemelkedett energiaárak mellett az MKK a teljes épület fenntartását felelősen nem tudta volna vállalni” – erősítette meg a sajtóosztály válasza. – ,,Fontos megjegyezni, az épületben jelenleg is temperáló fűtés van, és az ingatlan rendelkezik használatbavételi engedéllyel.”

boon.hu