Kedves Csoporttagok!
Miközben a fél ország a debreceni akkumulátor gyár építésen háborog, addig itt Szirma közvetlen közelében, konkrétan lakott ingatlantól 1000m távolságban, szép sunyiban megépült egy olyan fémhulladékokat feldolgozó üzem, mely legalább annyira veszélyes, mint az említett akkugyár. Történetesen itt akkumulátorok és különböző fémek ledarálasa, szeparálása és beolvasztása fog történni éjjel-nappli munkarendben. A „veszelyes” anyagok szabad ég alatt történő tárolása mellett. A fémek olvasztása során olyan veszélyes vegyületek kerülnek a levegőbe melyek felhalmozódnak a szervezetben és vagy nagyon lassan ürülnek ki, vagy egyáltalam nem ürülnek ki, ezáltal hosszan tartó megbetegedéseket idéznek elő. A darálógép zaja pedig éjjel-nappal zavarni fogja pihenésünket. A cég által készített hatástanulmányban is megjegyzik, hogy a lakosság ellenállására lehet majd szamítani. Kérek mindenkit aki, megérti egy ilyen üzem kockázatosságát, jelezze aggályait minél több csatornán a hatósagok irányába.
Biztosan sokan hallottátok, hogy nem is olyan régen Arnótról sikerült a helyi lakosoknak és környezetvédelmi egyesületeknek elűzni egy hasonló üzemet, mert az működése során arzénnel és egyéb rákkeltő és mérgező anyagokkal telítette a környék földjeit, vizeit, levegőjét. A lakosok a mérhetetlen bűztől is szenvedtek. A Szirma melleti üzem még nem kezdte meg működését, most még tiltakozhat ellene a lakosság. Vagy legalább kiharcolhatóak lennének még a lakosok számára is elfogadható megoldások, biztosítékok.
Szeretném leszögezni, hogy figyelemfelkeltésem mögött semmilyen politikai szándék nem húzódik. Névtelenségem amiatt szeretném megőrizni, mert korábbi tapasztalatok után szeretném elkerülni személyem és családom elleni támadásokat. Kommentben szívesen veszem a kultúrált vélemény nyilvánítást. Hiszek abban, hogy felelőségteljes magatartással, összefogással, környezettudatos szemléletmóddal unokáinknak is egy élhető világot hagyhatunk örökségül.