Ungár Péter: Teljesen hülyének nézi a választókat, aki azt ígéri, hogy majd Donáth Anna véget vet a gazdasági válságnak
Az LMP társelnöke a HVG-nek adott interjújában beszélt az ellenzék jelenlegi állapotáról.

Azzal kapcsolatban, hogy a Momentum óriásplakáton hirdeti a párt a 2024-es „titokzatos húzóarcát”, Ungár Péter országgyűlési képviselő kijelentette, felháborítónak tartja, hogy az általa amúgy nagyra becsült Donáth Anna ilyenbe belemegy. Az LMP társelnöke úgy fogalmazott, a „gyerekes felvezetésnél csak a plakátra írt szöveg rosszabb”.

Teljesen hülyének nézi a választókat, aki azt ígéri nekik, hogy majd Donáth Anna – vagy bármelyik ellenzéki politikus – véget vet az inflációnak, a gazdasági válságnak”

– mondta az LMP-s politikus a HVG-nek.

A zöldpárt társelnöke szerint 2026-ig Orbán Viktornak van ráhatása ezekre a kérdésekre, „az önkormányzati és uniós választáson való szerepléssel nem lehet csökkenteni az inflációt, még ha egy Indira Gandhiba oltott Winston Churchill lenne is Donáth Anna”.

Ezek után úgy folytatta, viccesnek tartja, hogy akik 2018-ban őt tartottak a kétharmad okozójának, mert nem lépett vissza egy DK-s jelölt javára, most azért kritizálják, mert nem gyurcsányozik eleget.

Gyurcsány szerintem eleget gyurcsányozik”

– jelentett ki, majd úgy szólt, „ha folyton a DK-val ijesztgetünk, és máris úgy beszélünk róluk, mint az ellenzék hegemón erejéről, azzal nekik tesszük a legnagyobb szívességet”.

Azzal kapcsolatban, hogy a DK az utóbbi időben több ellenzéki politikust is átcsábított, Ungár Péter leszögezte, aki egy pártot elárul, az megteszi a következővel is.

Ezt a tanulópénzt megfizettük Demeter Mártánál”

– szúrt oda.