Pedig 8 év ülő kinéz. Mindent tagad a férfi, aki az ügyészség szerint szándékosan hajtott rendőrautónak Miskolcon

Előkészítő ülést tartott csütörtökön a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint 2022 márciusában frontálisan nekiütközött egy őt megállítani szándékozó rendőrautónak Miskolcon a Kiss Ernő utcán. Az ügyészség tett mértékes indítványt, az az „megajánlott” egy büntetési tételt a vádlottnak, ha beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalási jogáról, azonban F. Balázs mindenre nemet mondott.

Az ügyvéd részéről arra is elhangzott indítvány, hogy nyomkövető használatával házi őrizetbe kerülhessen a vádlott, hiszen már majd egy éve van letartóztatásban, az ügyész azonban az előzetes letartóztatás fenntartását javasolta. A bíróság elutasította a védelem indítványát, mint dr. Tóth Zsolt indokolta, a súlyos bűncselekményre, és a megismert mértékes indítványra tekintettel az előzetes letartóztatást tartja indokoltnak.

Egyeztetés az ügyvéddel | Fotós: Horváth Imre

az ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetéssel, hivatalos személlyel szembeni erőszakkal, és négy rendbeli segítségnyújtás elmulasztása általa okozott veszélyhelyzetben vádpontokkal vádolta meg F. Balázst, és 8 év börtönben eltöltendő szabadságvesztés, 6 év vezetéstől eltiltás és, 8 év közügyektől eltiltás büntetést ajánlott mértékes indítványként, ha a vádlott lemond a tárgyaláshoz való jogáról és beismeri a bűnösségét.

A bíróság még arra is lehetőséget adott, hogy a tárgyalásra egyébként bilincsben, vezetőszárral érkező vádlott szót válthasson az édesanyjával, aki szintén jelen volt az előkészítő ülésen.

boon .hu