Skip to content

Megbírságolták a Pesti TV-t a transznemű embereket dehumanizáló műsora miatt

Megbírságolták a Pesti TV-t a transznemű embereket dehumanizáló műsora miatt

A Pesti TV egy műsorában a transz emberek méltóságát tiporták porba, amikor tárgyiasították őket, és a műsorban kijelentették azt is, hogy a transzneműek „megérdemlik” az erőszakot. A súlyos megjegyzések után a Háttér Társaság a Médiatanácshoz fordult, amely végül elmarasztalta a Pesti TV-t, és 400 ezer forint bírság megfizetésérére kötelezte azt.

2021 decemberében sugározta a Pesti TV azt az elvileg karácsonyi témájú műsorát, amelyben a műsorvezető és beszélgetőpartnerei a transznemű emberek méltóságát és nemi identitását tagadó megjegyzéseket tettek.

A háromnegyed órás műsorban a beszélgetők ismétlődően az „ő” helyett „ez”/„az”/„ezt” névmásokat használtak, ami azt az üzenetet hordozta, hogy a transznemű személyeket nem tekintik embernek. A dehumanizáló beszéd mellett a műsorban részt vevők a transznemű nőkre “férfiként” hivatkoztak, ezzel tagadva, hogy a transz embereknek is joguk lehet nemi identitásuk megélésére és elismerésére. A Háttér Társaság jogvédő szervezet szerint

az effajta kommunikáció a többségi társadalom felé azt közvetíti, hogy a transz emberek kevésbé értékes, tiszteletre méltó tagjai a társadalmunknak.

Közleményükben hangúlyozzák, hogy a Pesti TV műsorában a beszélgetés résztvevői egy ponton még azt is ki merték jelenteni, hogy a transz emberek “megérdemlik”, hogy fizikai zaklatás vagy támadások áldozatai legyenek. “Senki nem cipőzné meg, pedig néha azt érdemelné az ilyen” – hangzott el a műsorban.

Az ilyen kijelentések nemcsak elfogadottá teszik az LMBTQI és kifejezetten a transz emberek elleni erőszakot, hanem egyenesen felhívnak arra. A tavaly elfogadott propagandatörvényt követően megszaporodott támadások elkövetői is gyakran hivatkoznak a tettük vélt törvényi megalapozottságára.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2023.02.02. 19:05

    Az emberi értékekkel ellenkezik a szexuális magamutogatás, felvonulásaikkal együtt.

    7
    4
    • Névtelen
      2023.02.02. 19:48

      Persze, főleg ahol az emberi értékeket a Schadl Györgyök határozzák meg.

      8
      4
  2. Névtelen
    2023.02.02. 19:39

    Fordított pesti tv reklám

    Kösz lmbtq..i..p…z

    mert miért is kellene diszkriminálni a Zoofília-t?

    az is csak egy másság

    hadd élje meg a gyerek

    3
    1
    • Névtelen
      2023.02.03. 05:05

      „Fordított pesti tv reklám” A magadfajta söpredéknek nem kell ahhoz reklám hogy ezt a retket nézze.

      3
      3
      • Névtelen
        2023.02.03. 16:49

        Nem élhet mindenki a telex-444-atv és hasonló agyzsugorító marhaságok sötét barlangjában. 🙂
        A dolláron, kilóra megvett rabszolgának muszáj a gazda fosát okádni. De helyes is, kímélni kell a popót, kicsi csíra! 😛

        • Névtelen
          2023.02.03. 17:54

          Nem muszáj putyinszolga…De az kiderült ,hogy 13 év után, 4 kétharmaddal nem tudtok velük semmit kezdeni..:):):)

          1
          1
  3. Névtelen
    2023.02.02. 20:57

    Megbukott már? Sajnos tetszik vagy sem tudjuk -e vagy sem de sajnos Orbán sose fog megbukni mivel mindig úgy helyezkedik úgy finomhangolja dolgokat úgy egységesíti köreit, hogy sose bukjon meg. Ha úgy tetszik a világ részbeni nagy rendezője Orbán szereti ha tőle is függnek a dolgok. Rendező is egyben Orbán és szinészkedik is világnak úgy tesz mintha minden tőle függne ki ha nem ő ez a hivatása uralni pillanatot és egy lépéssel mindenki előtt járva furfangos cseles észjárással ha kell kicselezve ellenfelét maga módján egy játékos hát talán részben de nem teljesen. De ha minden inog körülötte akkor pedig egy békemenetet tart.Valami készül magyarországon a háború ellen? Február 24-re a háború évfordulóján celebek a békéért béke iránti megmozdulást terveznek Budapesten. Nemzetegyesítő megmozdulás a békéért. Putyin is „hallgatózik”? 😉 Béke iránti akaratunk ultrahangon is füleli Putyin? Nincs mese ha Putyin öcsije Orbán most békét akar akkor az lesz. 2022 -ben februárban tavaly Moszkvában a nagy hosszú fehér asztalnál a háborúról eszme cserélgettek most meg a béke üzenetét „hallgatózzák”. Természetesen legyen béke de az lenne a jó ha úgy lenne béke, hogy Putyin kivonulna Ukrajnából de valószínű nem ez lesz hanem Orbánék béke iránti suttogópropagandáját hallgatózza Putyin és ezért lesz béke és tűzszünet Ukrajnába mert Putyin öcsije Orbán most ezt szeretné. Így a háború Ukrajnába készenléti hadgyakorlattá szelídülhet majd részbeni békévé de azért mindkét fél résen lévén egymással szemben figyelve másik reakcióját. Nem kétséges 2023 béke lesz Ukrajnába február 24 celebek a békéért tüntetés is erre utal legalábbis részleges vagy látszólagos békére Ukrajnába de bárcsak úgy lenne teljes béke, hogy Putyin kivonná Orosz csapatait Ukrajnából.

    2
    2
  4. Névtelen
    2023.02.03. 05:20

    J.Zsótika szép egy „képződmény „. . .
    A mellette álló se kutya . . .

    3
    3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük