Mi az az Aviva torna és miben segíthet?

Az elmúlt évtizedekben több tízezreken segített egy speciálisan nőgyógyászati problémákra megoldást nyújtó női torna. Az öngyógyítás, a jó közérzet, a női egyensúly megtartásának egyszerű és nagyon hatásos eszköze, mégsem tud mindenki arról, hogy milyen sok téren segíthet az Aviva torna.
Az Aviva módszer
A különleges, jótékony hatású női torna kidolgozása Aviva Gabriella Steiner fizikoterapeuta nevéhez fűződik, hazánkban és Európában Tóth Lívia munkásságának köszönhető az elterjedése. Aviva célja az volt, hogy olyan gyakorlatokat adjon a mozogni vágyóknak, amely szabályozza női ciklust, egyensúlyba hozza a női hormonháztartást, rendszeres gyakorlással pedig pozitív változásokat indít be a nők életében. Számtalan család köszönheti a tornának, hogy gyermekáldás érkezett az életükbe, vagy hogy nőgyógyászati problémáik megoldódtak. A könnyen elsajátítható gyakorlatsor bármelyik életszakaszban ideális, az alhasra, a farizmokra, a derékra, a csípőre fókuszáló tornát mindenki könnyen elsajátíthatja. A torna során átmozgatják a hasi és gátizmokat, megerősítik a méh izomzatát, így azok, akik a teherbe esést megelőzően végzik a tornát megerősödve fogják hordani a szívük alatt a magzatjukat.
A tornagyakorlatok
Az Aviva torna alapja egy teljes testet átmozgató ritmikus gyakorlatsor, amely a hasi vérbőség fokozásával gyógyhatással van az alhasi szervekre, a női nemi szervekre, a húgyutakra. A kismedencei terület átmozgatásával a vérkeringés fokozódik ezen a területen, ezáltal pedig megnő ezen területek oxigén- és hormon ellátottsága. A medencét körülölelő izmok terhelésével megindul a fokozottabb tápanyagellátás és a beindul a méregtelenítés. A nőgyógyászok és endokrinológusok által is elismert módszer a legtöbb nőgyógyászati problémákra jótékony hatással van:
rendszertelen menstruációs ciklus
felborult hormonháztartás
termékenységi problémák
menstruációs görcsök
premenstruációs szindróma (PMS)
PCOS
mióma
ciszta
pajzsmirigy probléma
petevezetés elzáródás
korai petefészek kimerülés
változó kori tünetek
menstruációs görcsök
hosszú ciklus lerövidítése
A női torna
Sokan az Aviva tornát hormontornának is hívják, mivel a hormontermelő belső elválasztású mirigyeket egészségesen szabályozza. Mivel a tornának köszönhetően az alhasi szervekben a perifériás mirigyek megfelelően fognak működni, egészséges visszajelzést küldenek majd a felsőbb szabályozó központok, az agyalapi mirigy, a hipofízis és a hormonokat szabályozó agyi rész, a hipotalamusz felé. Így az egész hormonháztartás egyensúlyba kerül. A hormonháztartás helyreállásával sokszor súlycsökkenés figyelhető meg a hormoniális túlsúlytól szenvedőknek. A pozitív hatás a változó kor tüneteit észlelőknél is jelen van. Csökkenti a depresszióra hajlamosságot, a hüvelyszárazságot, a hőhullámokat vagy az erős verejtékezést.
Női módszer nemcsak nőknek
A módszer a férfiak egészségét is helyreállítja. A nekik kifejlesztett speciális gyakorlatok átmozgatják a prosztatát, a férfi nemi és húgyúti szerveket. Inkontinencia vagy potenciazavarok esetén a tornával csökkenthetők a tünetek, az ezektől szenvedőknek csökken a depressziója. A gyermekáldást a férfiak esetében is befolyásolhatja. A meglévő spermák életképessebbé válnak, az egészséges spermiumok száma növekszik.
Aviva a női és férfi egészségmegőrzés mellett pozitív hatással van általános közérzetünkre, energiával tölt fel a mindennapok során, vitalitásunkat erősíti.