Skip to content

Megkönnyítenék Izraelben a fegyverviselést a hétvégi terrortámadások miatt

Megkönnyítenék Izraelben a fegyverviselést a hétvégi terrortámadások miatt

Az elmúlt évtized legsúlyosabb terrortámadásai zajlottak le a héten Jeruzsálemben. Egy pénteki lövöldözésben többen megsérültek, heten pedig életüket vesztették, szombaton pedig két férfi szenvedett súlyos sérüléseket, miután egy 13 éves palesztin fiú tüzet nyitott rájuk.

Az izraeli biztonsági kabinet a két terrortámadás nyomán olyan intézkedések bevezetését javasolta, amelyek megkönnyítenék az izraeli állampolgárok számára a fegyverviselést, a terroristák családtagjait pedig megfosztanák a lakhelyüktől és a társadalombiztosításuktól – írta meg a BBC.

„Ha a civileknél fegyver van, akkor meg tudják védeni magukat” – jelentette ki az izraeli nemzetbiztonsági miniszter, hírhedten arabellenes és szélsőjobboldal Itamar Ben-Gvir.

A kormány vasárnap dönt az intézkedések bevezetéséről. Izrael emellett megnöveli a megszállt területeken állomásozó katonák számát is.

Benjámín Netanjáhú, Izrael miniszterelnöke ugyanakkor nyugalomra intette a lakosságot, és azt kérte, senki ne járjon el öntörvényűen, hagyják, hogy a biztonsági erők végezzék a dolgukat.

Fotó: Iskolai kirándulás Tel Avivban



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük