A Heves Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozza felelősségre vonni C. S.-t, s az ügyben az Egri Törvényszék január 19-ére tűzött ki tárgyalást. Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője portálunkkal azt közölte: a tanúk nem jelentek meg, ezért a bíróság a tárgyalást elnapolta, s az újabb időpontot április 11-re tűzte ki.

Ami pedig a vád tárgyát illeti: a főügyészség váddokumentuma szerint a bűncselekmény 2020. április 15-én az esti órákban történt. A vádlott – az általa üzemeltetett kocsmában – a barátja társaságában szórakozott, italozott. Miután már csak ketten maradtak, két escort szolgáltatást nyújtó lányt rendeltek a helyszínre.

A lányokat a sértett 23 óra körül fuvarozta a megadott címre. Megérkezésük után a két lány a terhelttel és a cimborájával a kocsmában szórakozott, ezalatt a sértett – az ismerőse társaságában – a gépkocsiban várakozott. Egyszer eljött az a pillanat is, amikor a nők szállítója és vele lévő társa használni szerették volna a szórakozóhely mellékhelyiségét. Ez vezetett a csaknem végzetes következményekhez: a „vendégek” és az ittas vádlott között ismeretlen okból szóváltás alakult ki.

Az indulatos állapotba került vádlott a vita megoldására azt a megoldást választotta, hogy a bejárati ajtónál lévő vas zártszelvényt megragadta és azzal a távozni készülő áldozatot a fején és a karján egy-egy alkalommal megütötte. A fejet érő ütés közepes-nagy erősségű volt.

Az orvosszakértői megállapítás szerint a bántalmazás következtében a megtámadott súlyos sérüléseket szenvedett. A sebek együttes gyógytartama 8 napon túli volt, ténylegesen 2-3 hónapra tehető azzal, hogy közvetett életveszélyt okoztak.