1,5 milliárd forintos beruházásból újul meg a sajókeresztúri iparterület, az egykori Borsodi Ércelőkészítő Mű, azaz a BÉM területén

A Sajókeresztúr Község Önkormányzatának többségi tulajdonában álló Acélmax Zrt, Európai Uniós és hazai forrásból valósítja meg az ipari park fejlesztést, ahol 2022. tavaszán vette kezdetét a kivitelezés. Mára a fejlesztés a befejezéséhez közelít. A Sajókeresztúr határában történő fejlesztés magába foglalja az iparterületen belüli út- és járdahálózat, szennyvíz- és ivóvízvezetékek, szennyvíztisztító telep, fogadóépület és parkolók kiépítését, de a támogatásnak köszönhetően a sajókeresztúri bekötőút is megújul.
A miskolci agglomeráció és Sajókeresztúr települése a kormányzati támogatásoknak, a fejlesztési lehetőségeknek és a település vezetőinek köszönhetően, dinamikus fejlődésen ment keresztül az elmúlt években.
A most folyamatban lévő Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból megvalósuló fejlesztéssel, olyan barnamezős iparterület infrastruktúra-kiépítése is megvalósul, amely kitűnő alapot szolgáltat a térségbe betelepülni szándékozó mindazon vállalatok és vállalkozók számára, amelyek kitűnően megközelíthető, rendezett és jó infrastrukturális feltételeket biztosító telephelyet keresnek tevékenységeik folytatásához.
További információ: info@acelmax.hu

A pályázat azonosítószáma: TOP-1.1.1-15-BO1-2016-00003

A megítélt támogatás: 1,5 Milliárd Forint.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.