Skip to content

Több körözést adtak ki tavaly Mónosbélen, mint ahány lakó van

500 körözést adott ki tavaly a rendőrség a Heves megyei Mónosbélen, pedig a faluban mindössze 350-en laknak – írta meg a Blikk. A helyiek szerint az ottani gyermekotthonban élő fiatalok miatt lett tarthatatlan a helyzet, akik szabadon garázdálkodnak és rongálnak a faluban.

„Az intézetisek pár fős bandákba verődnek, úgy járják a környéket. Csikkek után kutatva szétszórják a szemetet, cigiért és pénzért zaklatják, akivel szembe találkoznak” –nyilatkozta a lapnak egy boltos, aki szerint olyan is előfordult már, hogy heccből égő csikkeket nyomtak a kerítés mögött acsargó kutyák orrának.

A falubeliek szerint a probléma akkor kezdődött, amikor az intézet új vezetést kapott. A nevelők túl engedékennyé váltak, nem fegyelmezték eléggé a gyerekeket. A helyiek néhány hete az önkormányzathoz fordultak az ügy miatt.

A polgármester, Varga Sándorné szerint a pandémia idején távolodott el egymástól a falu és az intézet vezetése. A gyermekotthon azonban idén új vezetőt kapott, akivel tiszta lappal indulnak és már megkezdték az egyeztetéseket.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük