RTL: Saját tornatanára verette meg a 12 éves Váradi Lorenzót Mezőcsáton

Egy 12 éves fiú mesélte el az RTL Híradójának, hogy a mezőcsáti iskolában a tornatanár ötöst ígért a többi gyereknek, ha megverik őt. Végül 20 gyerek tett így, ütötték-rúgták a fiút, miközben elmondása szerint a tanár ezt nevetve nézte végig.

A fiú azt mondta, hogy nem tudja, miért uszította rá a többieket a testnevelést és informatikát is tanító tanár, előtte annyit kérdezett tőle, hogy mi lesz informatikából a házi feladat. A fiú nyakán a sérülés még napokkal az eset után is látható volt. A hétfőn történtekről kedden szólt a szüleinek, a mezőcsáti iskolában szerdán szembesítették a tornatanárt a diákkal, és az RTL beszámolója szerint a tanár beismerte tettét, a szülők pedig feljelentést tettek.

A fiú apja, Váradi Csaba Sándor elmondása szerint a tanár ezután megkörnyékezte őket, hogy vonják vissza a feljelentést, és intézzék el máshogy az ügyet, de a férfi azt mondta, nem vonja vissza a feljelentést.

A Mezőkövesdi Tankerületi Központ a Híradónak azt írta, elítélik az erőszak minden formáját, és az intézményben belső vizsgálatot tartottak, valamint a tankerület mint munkáltató megtette a szükséges intézkedéseket. A Híradó úgy tudja, hogy a tanár szerda óta nem tartotta meg az óráit.