• „a legolvasottabb jobboldali hírportál, a Kuruc.info sorok közt inkognitóban megbúvó főszerkesztőjét”, akit arra kért, fel ne álljon, „mert a hatóságok hamar leültetnék”, és akit mivel „ez nem a Facebook világa”, tisztelettel és lelkes tapssal köszöntött a tömeg.
photo_camera Dúró Dúró Dúró Dúró Dúró Dúró Dúró Dúró Dúró Dúró Dúró Dúró Dúró Dúró Fotó: Bankó Gábor/444

Az eseményre rövid videóüzenetben bejelentkezett, és támogatásáról biztosította Toroczkait a radikális jobboldali Alternatíva Svédországnak (AfS) párt vezetője, Gustav Kasselstrand, és a bolgár oroszbarát, nacionalista Újjászületés párt elnöke, Kosztadin Kosztadinov.

A köszöntések után „Szabó Jocó, az erdélyi zenei élet kiemelkedő alakja” lépett fel, aki a „popdance műfajban” futott be még a kétezres évek elején. Az eseményre két Kormorán-dallal és a saját – a Himnuszhoz hasonló tematikájú és felépítésű – szerzeményével is készült. A Kormorán instrumentálra Mi Hazánkos zászlóval a kezében éneklő Jocó posztmodern humorral írta át az Isten ujja megérintett című művet:

„Jött valamikor egy másik világ / Jött a zöld szemű Rózsa, jött a Kormorán Mi Hazánk.”

Majd Csonka Zsuzsanna ismét visszatért a színpadra, ahol Verdi Szicíliai vecsernye című operájának egy részletével köszöntötte a vendégeket. „Hallgassák meg az én imámat és talán még sokakét” – harangozta be Csonka Kodály Zoltán Erdő mellett estvéledtem című népdalfeldolgozását.

„A legnagyobb meghasonlást jelen pillanatban nem a háborúk idézik, hanem a napi százhúszezer abortusz”

Ezt már Csókay András idegsebész mondta, markában az életfa formájú Magyar Életért díjjal, melyet Toroczkai László és Dúró Dóra adott át. „A mélyen megélt keresztény hitű Csókay András életmentő munkájában bevallása szerint a felesége nélkül semmire se menne. Közös munkájuk nyomán sok család menekülhetett meg az abortusz okozta széthullástól” – mondta Novák.

photo_camera Csókay András
Fotó: Bankó Gábor/444

„Az a csodálatos bennetek, hogy nem [mehet végbe] anélkül ebben a szörnyűségben radikális változás, hogy frontálisan ne ütközzünk a lelkiismeretünkkel. Mert bizony ahogy az Úr Jézus mondja, az a nemzet, amely meghasonlik önmagával, elpusztul” – mondta Csókay, aki szerint a legnagyobb meghasonlás nem a háború, hanem a napi százhúszezer abortusz, és aki szerint„minden magzatgyilkosságnál Jézust keresztre feszítik újra és újra”.Csókay szerint az abortusz elleni küzdelem egyik fontos pontja volt a szívhangtörvény, amelyet a Mi Hazánk Mozgalomnak sikerült elfogadtatnia.

A professzor úr gondolatai, melyek „talán a demagóg sötétzöldek propagandájával szemben is kijózanító hatásúak”

Novák elmondta, hogy a párt Virradat névre keresztelt programjában nagy hangsúly fektettek a szakmaiságra. „Szakértőink segítségére támaszkodunk” – mondta az alelnök ígérve, hogy a következő előadásban bepillantást nyerhetünk a szakmai működésbe. Az előadó prof. dr. Garbai László, a Magyar Energetikai Társaság tiszteletbeli elnöke, a BME tanára volt. Legalábbis azt hihettük.

photo_camera prof. dr. Garbai László, a trójai királylány
Fotó: Bankó Gábor/444

Garbai a kulisszák mögé betekintést engedve elárulta, pénteken még úgy tervezte arról fog szólni, miért „jó magyarnak lenni, miért szép ez az ország (…), miért a mi Himnuszunk a legszebb”. Azt is elmondta, hogy a 895-896-ban alapított Magyarország „az első és utolsó igazi keresztény uniónak” volt az alapítója, illetve, hogy Franciaország csupán 987-ben, Lengyelország 1027-ben, Anglia 1066-ban pedig alapult. „Kik vagyunk mi akkor? Jöttmentek vagyunk talán? Mi itt voltunk, ez a föld, ez a haza hívott minket. Hiszem, nem véletlenül kerültünk ide. Hiszek abban, [hogy] képletesen, virtuálisan és mitológiai értékkel Attila unokái vagyunk” – fejtegette a professzor, majd áttért a lényegre:„Átértékeltem a helyzetet, és másról fogok beszélni. Itt önök előtt, a trójai királylány, a Cassandra áll. Férfiruhában, megőszülve” – hasonlította magát Kossuth Lajoshoz.„Az energetikát sújtó szankciók, és a zöldek voluntarizmusa kezet szorított egymással,” ami Garbai szerint apokaliptikus jövőt hozhat. A professzor szerint a zöldek azt mondják, a földgázt ki kell vezetni, ami hiba lenne, mert „a földgáz a legcsodálatosabb energiahordozó – ráadásul – nagyon tiszta energiahordozó.” Szerinte sem az atomenergia, sem a klasszikus energiahordozók nem helyettesíthetők.

„Állítják, a föld globálisan melegszik, ez káros, és ennek oka a szénhidrogének, és a szén elégetésével keletkező széndioxid, és annak az üvegházhatása. Töredéke sem igaz” – állapította meg Garbai. Később kifejtette a széndioxid nem lehet bűnös, hiszen az élet alapja, „fotoszintézis nélkül elpusztulna a növényvilág, az állatvilág, az emberiség”, a felmelegedésnek pedig ezer más oka lehet. „Értek hozzá, matematikus vagyok ismétlem” – emlékeztette a bizonytalankodókat, és sorra döntötte meg a zöld politikusok elképzeléseit:„Mint tudjuk, a szél nem fúj örökké, ezzel az egyszerű meteorológiai ténnyel zöld barátaink nem számolnak” – rakta helyükre a szélenergia elvakult hívőit.

Toroczkai szerint valami elkezdődött

Miután a fél világnak mindent megköszönt, Toroczkai László felhívta a figyelmet arra, hogy világszerte egyre több a Mi Hazánk Mozgalomhoz hasonló megmozdulás. 2022-ben csoda történt, emlékeztetett az áprilisi sikerekre. Most már azonban rajtuk az ország szeme, sőt „azt látom, hogy Európa szeme is rajtunk”.„Égő fáklyaként kell mutatnunk az utat az egész világ számára.”Az előadás egy pontján Toroczkai egy képet prezentált, amelyen nagyapját lehetett látni a Don-kanyarban.https://444.hu/2023/01/29/toroczkai-a-mi-hazank-ego-faklyakent-mutat-utat-az-egesz-vilag-szamara