Turbómagyarok. Még több Trianon zászlót a foci meccsekre
PILHÁL TAMÁS
Magyar Nemzet
Ami az egyik nemzetnek büszkeség, az a másiknak esetleg szomorúság. Ennyinek bele kell férnie a nemzetek közötti békés sportküzdelmekbe.

„A Kárpát-medence a hazánk, a történelmi Magyarország-térkép hozzánk tartozik, ha úgy tetszik, a nemzeti identitásunk része, elidegeníthetetlen jogunk azt használni, amikor és ahol szeretnénk. Persze Bukarestben nem célszerű lobogtatni: esetleg valaki zokon veszi a történelmi emlékeztetőt. Hogy az utódállamok kiradíroznák ezer év történelmét, s nem lelkesednek a régi térképekért, az talán érthető. (Bár ez sem mindig van így. Legutóbb például a szlovák miniszterelnök egész viccesen kezelte Orbán Viktor sálügyét: adott neki egy szlovákot. Lám, így is lehet hozzáállni: humorral.) De hogy egy magyar sportszövetség akarja kicsavarni a kezünkből a zászlóinkat, sáljainkat, az bicskanyitogató!

Mondják, gyáva népnek nincs hazája. Mi is a sok-sok ilyen kis gyávaság, árulás miatt vesztettük el a sajátunkat.

Láthatjuk, sok magyarba annyira beette magát a folytonos rettegés, meghunyászkodás, hogy képtelen emelt fővel közlekedni. A levegővételért is bocsánatot kér. Kovács László volt MSZP-vezér fogalmazta meg ezeknek a magyaroknak a credóját: „Merjünk kicsik lenni!” S ők bizony mertek, azóta is mernek. Sosem álltak ki külhoni testvéreinkért. 2004. december 5-én hátba szúrták a teljes magyarságot. Mostanában már szlovák és román pártok mellett kampányolnak a magyarok helyett, és azt üzenik a mieinknek: merjetek büszke szlovákok lenni!

Én viszont azt üzenem mindenkinek, aki ért magyarul: merjetek büszke magyarok lenni! Csak azért is lobogjanak azok a nagy-magyarországos zászlók!”