Mit kell tudnod a glettelés árakról?
Plasterer in blue working uniform cleaning spatula standing on the grey wall background

 

Ha egy kis változatosságra vágysz a lakásban, akkor remek ötlet a falak átfestése. Mielőtt azonban nekiállnál saját kezűleg a munkának, érdemes felmérni, hogy szükség van-e glettelésre. Ha igen, akkor ajánlott szakember segítségét kérni, mert valószínűleg nagyobb szakértelemre lesz szükség. 

A glettelés árak egyáltalán nem megfizethetetlenek, ráadásul a joszaki.hu oldalon utána tudsz nézni az aktuális piaci díjszabásnak is. A szakemberek profilján azt is láthatod, hogy ki mennyiért vállalja az adott munkát, sőt, akár konkrét árajánlatot is kérhetsz.  

Így alakulnak a glettelés árak a hibák mértékétől függően 

Glettelés alatt a maximum 2-3 mm, tehát viszonylag kisméretű hibák, lyukak, illetve repedések javítását értjük. Önmagában ritkán van szükség rá, általában valamilyen felújítási munkával együtt kerül sor az elvégzésére, például, amikor ki akarjuk festetni a lakást. A glettelés árakat elsősorban a hibák mérete, illetve mélysége határozza meg.

 

Akkor a legolcsóbb ez a munkálat, amikor csak a felső festékréteg van megrepedve vagy kisebb lyukak, sérülések vannak a falon. Például mert meghúztuk a szék lábával vagy nekiütöttünk egy nehéz tárgyat és az nyomot hagyott rajta. Valamivel drágább a munka, ha olyan repedéseket kell eltüntetni, amihez hálózni kell. A nagyon régi házaknál pedig előfordulhat az is, hogy a vakolatig le kell kaparni a falat, majd pedig két rétegben kell glettelni. Ennél már csak akkor kerül többe, ha a penészt is el kell tüntetni.  

Miért használd a joszaki.hu oldalt? 

A joszaki.hu tulajdonképpen az értékelt szakemberek gyűjtőoldala, ami azt jelenti, hogy minden mesteremberről elolvashatod a korábbi megbízók értékelését, véleményét. Ha szeretnéd, akkor keresgélhetsz az egyes profilok között, de egy kérdőív kitöltésével akár egyszerre több szakitól is kérhetsz árajánlatot. Az pedig már csak egyfajta plusz, hogy a piacon épp aktuális glettelés áraknak is részletesen utána tudsz járni.