Miskolc. 72 millió forint értékben valósult meg a Kazinczy utcai orvosi rendelő felújítás

Több mint 70 millió forintból, közel kétszáz négyzetméteren korszerűsítették a három háziorvosi körzet ellátását biztosító rendelőt a Kazinczy utcában. A felújítás részleteiről Szopkó Tibor alpolgármester és Miklós Viktor, az önkormányzat Pályázati Főosztályának vezetője számolt be szerdán délelőtt.

72 millió forint értékben valósult meg a Kazinczy utcai orvosi rendelő felújítása. Az energetikai és infrastrukturális fejlesztés során korszerű, a város, illetve a társasház képébe illeszkedő nyílászárókat szereltek be, kicserélték a teljes fűtés-, vízvezeték- és elektromos áramhálózatot, álmennyezetet építettek be, és leszigetelték a pincefödémet. Megújultak a hideg- és melegburkolatok, a csapok és csaptelepek, és az alapberendezések is – ismertette Miklós Viktor, a Polgármesteri Hivatal Pályázati Főosztályának vezetője.

A beruházás három felnőtt háziorvosi körzetet érint: az ellátottakat a felújítás ideje alatt átmenetileg a Fábián utcai rendelőben fogadják. A műszaki átvétel már decemberben megtörtént, az ingatlanba várhatóan márciusban költözhetnek vissza az egészségügyi dolgozók.