Skip to content

Így intézte el Schadl György, hogy engedélyt kapjon a nyaralójának százmilliós átalakítása

Így intézte el Schadl György, hogy engedélyt kapjon a nyaralójának százmilliós átalakítása

A Blikk által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint az illetékest megkenték, hogy megadja a használatba vételi engedélyt a kibővített épületre.

Újabb, a Schadl–Völner-ügy nyomozása során lehallgatott telefonbeszélgetés-részleteket mutatott be a Blikk, amelyekből kirajzolódik, hogyan kapott – jogellenesen – használatbavételi engedélyt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének nyaralója.

Az ingatlant, miután megvásárolta, alaposan átalakíttatta Schadl György, a munkálatok azonban lassan haladtak és egyre drágultak. Az egyik most publikált beszélgetésben a tulajdonos arról beszélt a kivitelezővel, L.-lel, hogy látja-e már a „kuckó projektnek” a végét, illetve,hogy mennyivel kerül majd többe annál, amennyinél éppen járnak – 89 millió forintnál. L. 120 millióra becsülte a végleges költséget.

Egy másik felvételen az hallható, hogy Schadlnek jelezték: egy bizonyos P. B. nem engedélyezi a nyaraló használatba vételét túlépítés miatt. „Az a baja, hogy az első teraszt gyakorlatilag a ház tartja. Az nem négy lábon áll, hanem csak kettőn. (…) Ez az épülethez tartozik, nekünk építményt kell csinálni. (…) Figyelj, próbálok neked keresni egy embert, ha beleegyezel, aki ezt lerendezné, és érti a problémát” – magyarázta a helyzetet és a megoldási javaslatot a kivitelező. Erre Schald így reagált: „Kijönnek, négy lábon lévő valami kis sz*r fogja tartani azt a kis teraszt, és hát az kerüljön fel a térképre. Aztán, hogy azt később beépítem vagy nem, az az én dolgom.”

A felvételek szerint Schadl egymillió forintot is hajlandó volt adni azért, hogy meggyőzze P. B.-t, de első körben azt mondta a kivitelezőnek, hogy 500 ezret ajánljon fel. Nemsokára meg is lett a várt engedély, a lehallgatások alapján azonban P. B.-t kirúgták a munkahelyéről, és vádlott is lett a büntetőeljárásban.

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára, a tárcavezető Varga Judit egykori helyettese – ellen. A vádirat szerint Schadl 2018 májusát megelőzően korrupciós kapcsolatot alakított ki Völnerrel, akinek jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt adott – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot. Ezért cserébe a politikus államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását felhasználta az elnök érdekeiért. Az ügyészség Schadlra 10, Völnerre 8 év börtönbüntetést kért, továbbá 200, illetve 25 millió forint megfizetését indítványozza.

Régi fotó Miskolcról


               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. zp
    2023.01.27. 15:40

    Az egész ország így működhet
    ha van elegendő pénzed.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük